Chrysto Wormskamp

Voorzitter Ettens Mannenkoor

Wat is jouw beeld van EMK?

Het Ettens Mannenkoor heb ik leren kennen tijdens het eerste Steenovenconcert te Etten, nu 15 jaar geleden. Direct werd ik gegrepen door de bronzen klanken van de zangers, de muziek kwam bij mij binnen en raakte mij. Die avond nog heb ik mij opgegeven als lid, want daar wilde ik graag bij zijn!

Chrysto Wormskamp

De muziek en klank van het koor raken mij en velen met mij nog steeds, en dat is een echte kick!

Wat mij opvalt aan de mannen binnen het koor is de kameraadschap die men voelt bij elkaar. Er worden natuurlijk best kritische uitingen naar elkaar gedaan, maar als puntje bij paaltje komt staan de mannen schouder aan schouder samen te zingen. Men kan elkaar vertellen wat dwars zit maar men vangt elkaar ook op in nood, iedereen helpt waar hij kan.

Waarom vind je het EMK anders dan andere koren?

Het Ettens Mannenkoor is anders dan andere koren om de kameraadschap met elkaar, zoals al geschreven. Verder kenmerkt het koor zich door relatief jonge zangers en repertoire. Een zaak die bovenal tekenend is voor het Ettens Mannenkoor is de bereidheid de nek boven het maaiveld uit te steken door nieuwe zaken aan te pakken. Nog iets aparts is de ondernemingszin van het koor; telkens worden nieuwe uitdagingen aangegaan waarvoor een ander koor terugdeinst. Door de gezamenlijke energie komen projecten van de grond waar anderen nog niet aan gedacht hebben.

Wat is jouw meest mooie herinnering aan EMK?

De mooiste herinnering aan het Ettens Mannenkoor is de reis naar Verona, Italië. Daar werd een concours gehouden waarvoor het koor zich inschreef en zelfs goed scoorde. De busreis door prachtige landschappen, enorm veel lachen om en met elkaar, hotel op stelten met ad hoc concert, de bonte avond in de kelder en de stadswandeling door Verona heugen mij nog goed. Voor mij was het de eerste reis van een week met elkaar en een opeenstapeling van lach-of-ik-schiet momenten.

Waarom raad jij aan om naar jubileumconcert EMK te gaan?

Het Jubileumconcert op 6 juli moet U zeker bezoeken om te ervaren waartoe muzikanten en zangers in staat zijn als zij van harte voor U spelen en zingen. In onze eigen Achterhoekse muziektempel Keifit in Gendringen komt een spektakel dat U zal verbazen. Niet alleen de Heineken Music Hall of het Gelredome overspoelen de bezoekers met een pop-meets-classic show, ook het Ettens Mannenkoor met Guido’s Orchestra staan voor een avondvullende beleving van muziek. Dit nooit gehoord evenement moet U zeker meemaken om erover te kunnen meepraten – als U nog woorden kunt vinden na zo’n muzikale overvloed.

[facebook_like_button]

Schrijf een bericht

Laat als eerste een berichtje achter!

Volgen?
wpDiscuz