Erna Hemming

Winnares Soundmixshow

Wat is jouw beeld van EMK?

Erna Hemming

Voor mij is het Ettens Mannenkoor een solide koor met trouwe leden die allemaal de basisbehoefte voelen om naast de dagelijkse beslommeringen in onze hectische ‘snelle’ maatschappij, een eenheid te willen vormen in muziek en zang. Het koor heeft de ambitie om net boven het gemiddelde van een amateurkoor uit te willen stijgen, en dat lukt!

Waarom vind je het EMK anders dan andere koren?

Er heerst een gezellige, ongedwongen en warme sfeer, maar als er gewerkt moet worden is er absolute concentratie en inzet om het hoogst mogelijke te bereiken onder de bezielende leiding van repetitor en dirigent Nick Moritz, die durft in te zetten op kwalitatief hoogstaand muzikaal werk.

Omdat het repertoire zo breed is ingezet, is er letterlijk voor jong en oud ruimte binnen dit omvangrijke mannenkoor. Dat is opmerkelijk in vergelijk met de meeste regionale (mannen)koren waar de vergrijzing tegelijkertijd voor grotere terugloop van aantal leden betekent.

Wat is jouw meest mooie herinnering aan EMK?

Als solist heb ik natuurlijk als hoogtepunt ervaren de prachtige uitvoering van het bijzondere koorwerk in mijn eigen stuk ‘Cantico delle Creature’. Het was voor mij heel bijzonder om dit live met zo’n enorme mannenmassa achter me te mogen uitvoeren. De liefde en het respect waarmee het Ettens Mannenkoor dit stuk heeft ingestudeerd en uitgevoerd is iets om nooit te vergeten. Mocht ik in de gelegenheid zijn opnieuw eens met het Ettens Mannenkoor een uitvoering te kunnen doen, zal ik het direct als een zeer warm welkom ervaren met het vertrouwen dat de kwaliteit zeer goed zal zijn in hetgeen er op het podium wordt neergezet.

Waarom raad jij aan om naar jubileumconcert EMK te gaan?

Het publiek kan dus rekenen op een imposant, statig koor dat staat als een huis, waarin kwaliteit en variëteit in repertoire hoog in het vaandel staat. Enthousiasme, inleving en passie voor de muziek is duidelijk hoor- én voelbaar. Het feit dat er achter de schermen een heerlijk sympathieke sfeer en ongedwongenheid heerst, werkt juist nóg sterker door op het podium waar de eenheid van het koor goed merkbaar is.