Jan Vayne

Pianovirtuoos

Wat is jouw beeld van het Ettens Mannenkoor?

In één woord een fantastisch koor!

Waarom vind je het Ettens Mannenkoor anders dan andere koren?

De kunst is om gestructureerd en hard te werken aan kwaliteit, zonder dat dit ten koste

Jan Vayne

gaat van de sfeer. Het koor slaagt hier goed in door kundig leiderschap van dirigent Nick Moritz en Vocal Coach Armanda ten Brink. Samen met een ondernemend bestuur en enthousiaste leden is een goede mix hiervoor aanwezig.

Wat is jouw meest mooie herinnering aan het Ettens Mannenkoor?

Ik heb nu twee keer opgetreden met het Ettens Mannenkoor. De eerste keer was voor het Nationaal Fonds Ouderenhulp in het Concertgebouw in Amsterdam in 2006 en de tweede keer was in 2011 tijdens het kerstconcert in Etten.

Zowel het plein voor de kerk, als de kerk zelf waren sfeervol aangekleed om het concert een extra boost te geven. De voorbereiding met de organisatie heb ik als gestructureerd en prettig ervaren. Het was een prachtig concert waar we elkaar versterkten en vleugels gaven.

Waarom raad jij aan om naar jubileumconcert van het Ettens Mannenkoor te gaan?

Het koor maakt op mij een professionele indruk. De organisatie van concerten worden professioneel aangepakt en tot in detail uitgewerkt. Als artiest kom je in een gespreid bedje. Het jubileumconcert van het Ettens Mannenkoor wordt het hoogtepunt uit hun 100-jarig bestaan. De mix van Guido’s Orchestra en het koor is, naar mijn mening, een mooie combinatie om hier ook te versterken. Een koor dat al zo lang op dit niveau presteert verdient een prachtig jubileumjaar met als hoogtepunt het grote concert op 6 juli.

Ik feliciteer het Ettens Mannenkoor van harte met hun jubileum en wens hen veel succes met de organisatie en uitvoering van het jubileumconcert.