200 jaar verenigingsleven op één podium

Muziekvereniging Concordia Eefde en Ettens Mannenkoor sluiten jubileumjaar samen af met “The Rhythm of Life”.

200 koninklijke verenigingsjaren en 200 jaar Koninkrijk vallen samen.

Zowel muziekvereniging Concordia Eefde als het Ettens Mannenkoor vierden in 2013 het 100 jarig bestaan. Ter afsluiting van het jubileumjaar beklimmen de muzikanten en zangers op zaterdag 8 maart aanstaande het podium van de prachtige Buitensociëteit van de Hanzehof. Beide verenigingen ontvingen in 2013 de Koninklijke Erepenning voor het 100 jarig bestaan; Concordia in januari van koningin Beatrix en het Ettens Mannenkoor in november van koning Willem Alexander.

Het concert heeft als thema “The Rhythm of Life”, symbolisch voor het vieren van de verjaardagen en voor de betekenis van muziek als verbindende factor binnen beide verenigingen. Bekende nummers als de “Exodus Song”, “Conquest of Paradise”, “Kalinka” en “Siyahamba’ worden gezamenlijk opgevoerd. Ook de bekende musicalcompositie “A Concert Celebration” van Andrew Lloyd Webber wordt op deze concertavond ten gehore gebracht.

Muziekvereniging Concordia zal als orkest de compositie “Van Oranje ” van Carl Wittrock spelen. Dit stuk is geschreven in opdracht van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk en mag in 2014 door alle orkesten en bands worden gedownload. Dit stuk moet volgens de componist: “een allemansvriend worden”. Concordia Eefde gaat op 8 maart als één van de eerste muziekverenigingen in Nederland deze uitdaging aan. Met 200 jaar verenigingsleven op het podium zal dat zeker gaan lukken.