Jaargang 4 nummer 3, december 2016

Beste lezer van onze digitale nieuwsbrief 

Hier is het laatste nieuws van uw Ettens Mannenkoor op uw scherm in beeld.

Misschien herkent u dat wel: overal krijg je nieuws digitaal en moet je inloggen om iets te kunnen zien met een wachtwoord. Deze ff bi’jproaten komt automatisch en geregeld naar u toe en u hoeft er niets voor te doen. Alstublieft, graag gedaan (overigens mocht U dit nieuws niet meer wilt ontvangen dan kunt u zich afmelden met de link onderaan de pagina).

Op deze manier is het fijn om met u in contact te zijn, maar nog fijner is het live met u te communiceren. Dat kan op de beste manier die wij kennen: door voor u te zingen! Kom binnenkort naar een concert en dan kunnen we echt contact hebben. Er staan op 10 december in Winterswijk en 17 december in Etten twee prachtige programma’s voor u klaar die u zullen betoveren.

De mannen van het EMK zullen u raken met prachtige nummers in Kerstsfeer, en dat is pas echt contact!

Wij wensen u heel veel plezier bij onze contactmomenten, graag tot ziens.

Chrysto Wormskamp, voorzitter Ettens Mannenkoor.

---

Uniek Kerstconcert

Kerststemmen Stralen

Con Brio - Ettens Mannenkoor

en kinderkoor

Zaterdagavond, 17 december,  geven vrouwenkoor Con Brio, het Ettens Mannenkoor en een project kinderkoor een bijzonder kerstconcert! Na het schitterende gezamenlijke Carmina Burana concert voor een uitverkocht Amphion is dit het tweede gezamenlijk project in 2016. Beide Ettense koren hebben een lange traditie van samenwerken en zijn ook nu gedreven om een fantastisch kerstconcert te geven samen met het kinderkoor.

Ingetogen en uitbundig

Het wordt een gedenkwaardig concert met prachtig nieuw gezamenlijk repertoire, onder andere het zo sfeervol en ingetogen Christmas Lullaby van John Rutter en Joy to the World. Aan het eind van het concert zingen de koren samen met het publiek Feliz Navidad. Als dat geen goed begin van de kersttijd is! 

Kinderstemmen stralen ook

Etten is een dorp met een lange korentraditie. De kwaliteit van de koren, de onderlinge saamhorigheid en de continue vernieuwing staan hoog in het vaandel. Ter voorbereiding op dit kerstconcert hebben de koren bedacht dat ze ook kinderen het koorgevoel, samen zingen, toewerken naar een sfeervol concert, willen meegeven. Een groep kinderen repeteert aan een verrassende aanvulling op het geluid van de twee koren. 

Magisch

Bijzonder bij dit concert is ook dat bij beide koren circa 45 gasten zangers en zangeressen meezingen. Een aantal daarvan heeft nog niet eerder bij een koor gezongen. Afgelopen weken hebben zij de repetities van de koren meegemaakt, hiermee kregen zij de kans om de sfeer in de koren te proeven en kennis te maken met de kameraadschap waartoe het zingen in een koor leidt. “Wat is dit leuk om te doen, als de twee koren samen zingen, dan gebeurt er iets magisch!,” aldus een van hen.

Zij hebben ervaren dat het samen zingen en repeteren en presteren op niveau onder leiding van gedreven en kundige dirigenten veel voldoening kan geven. 

• Zaterdag 17 december St. Martinus kerk Etten (gld)

• 19:30 uur aanvang

• 19:00 uur kerk open

> Koop hier uw toegangskaartje

---

Ettens Mannenkoor zingt

in Winterswijk 

Het Ettens Mannenkoor treedt op 10 december samen met fanfare Crescendo uit Ratum op in de Grote of Jacobskerk op de Markt in Winterswijk. Voor Crescendo vormen deze concerten, met als titel Briljant Advent, de afsluiting van het briljanten jubileumjaar. Voor het Ettens Mannenkoor vormt het een hernieuwde samenwerking met Crescendo na het zeer succesvolle Proms Musica in Blue concert voor een uitverkocht theater De Storm.

Dit zullen bijzondere concerten worden met zowel muziek, zang als een combinatie van beide met een gevarieerd programma van vele bekende nummers zoals de Exodus Song, Don’t Cry for me Argentina en een medley van Andrew Lloyd Webber. Wim Ruesink zal als gastmuzikant het prachtige orgel van de Jacobskerk bespelen en de jonge Sophia Ashgari zal op eigen wijze het Ave Maria zingen. Omdat de kerst op 10 december snel dichterbij komt zullen koor en fanfare ook enkele kerstnummers ten gehore brengen.

Het beloven sfeervolle concerten te worden in deze grote kerk met zijn bijzonder mooie akoestiek.

Ettens Mannenkoor en fanfare Crescendo
Proms Musica in Blue - mei 2014 

In het kader van het 70-jarig jubileum heeft Crescendo besloten een deel van de opbrengst te doneren aan Stichting Leergeld, een stichting die het mogelijk maakt dat ook kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijker hebben een hobby kunnen uitoefenen. Dit hoeft niet persé muziek maken te zijn. Crescendo wil op deze manier iets terug doen voor de maatschappij.

> lees meer hierover in Achterhoek Nieuws

Avond concert

• zaterdag 10 december Jacobskerk Winterswijk

• 20:00 uur aanvang

• 19:30 uur kerk open

Kaarten voor het avondconcert zijn voor € 15  verkrijgbaar bij:

• VVV te Winterswijk en bij Oonk Speciaalzaak, Misterstraat 47.

• per mail bij de penningmeester van fanfare Crescendo

 

Middag concert

• zaterdag 10 december Jacobskerk Winterswijk

• 16:00 uur aanvang

• 15:30 uur kerk open

Kaarten voor het middagconcert zijn voor € 10  verkrijgbaar bij:

• Graanhuys Bakkerijen 

• Plus supermarkten Winterswijk

---

Voor uw agenda

Voor 2017 staan er al een aantal activiteiten in onze agenda;

• zondag 26 maart herdenking bevrijding Etten

• zaterdag 8 april concert samen met Dierens Mannenkoor te Dieren

• zaterdag 22 april concert voor de Club van Honderd

• maandag 3 juli  Steenovenconcert

• zaterdag 23 december Christmas Special Music Show Scotland

Bekijk ook ...
Kalender op de website van het Ettens Mannenkoor

---

Music Show Scotland

Christmas Special 

Music Show Scotland uit Borculo gaat op 23 december 2017 een speciale kerstshow presenteren in het GelreDome in Arnhem. Het Gelredome zal speciaal hiervoor worden omgebouwd naar de Schotse Highlands. Het Highland Valley Castle krijgt een XXL uitvoering en wordt zelfs voorzien van een gracht en ophaalbrug. De show heeft een speciaal kerstprogramma met bekende kerstliedjes in allerlei variaties, waar natuurlijk de pipes en drums niet ontbreken! Het concert wordt een echte familieshow met veel verrassingen. Er is plaats zijn voor zo’n 15.000 bezoekers.

Het Ettens Mannenkoor doet hieraan mee!

musicshowscotland

christmasspecial

U kunt nu al kaarten bestellen via de Nationale Theaterkassa.

---

Jubilarissen in het zonnetje gezet

Op 13 november is de jaarlijkse contactmiddag van het koor gehouden bij Café Zaal Köster in Etten. Een belangrijk moment tijdens deze middag was de huldiging van de vijf jubilarissen van het koor.  

Jos ter Steeg (25 jaar), Frits Kruisselbrink (40 jaar), Jan Wanders (25 jaar).
Tonny Slutter (50 jaar) en Bennie Slutter (50 jaar)

Na een  toespraak door een vertegenwoordiger van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond en het overhandigen van een oorkonde en insigne hield ook de voorzitter van het koor een toespraak. Deze toespraak kunt u lezen op onze website.

> Toespraak voorzitter EMK aan jubilarissen

Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal

---

Ettense koren zoeken zangtalenten

Lid worden van een stoffig koor? Mooi niet, het EMK en Con Brio bruisen van het leven. Kom kijken en proef de sfeer.

Het EMK repeteert elke maandag van 19.45 tot 22.00 uur en Con Brio elke woensdag op dezelfde tijd, beide bij zaal Köster in Etten.

> Lid worden, waarom? Lees meer op onze website.

 

Lid worden?

Of gewoon een avondje de sfeer proeven?

Wees welkom op onze oefenavond

---

Postbus 94 is opgeheven

We gaan zuinig om met gemeenschapsgeld en kijken voortdurend waar kosten gemaakt worden. 

In dat kader hebben we het nut van onze postbus bekeken;

 

 

• Communicatie gaat steeds meer met e-mail. 

• Het aantal postzendingen is drastisch afgenomen.

• De postbus wordt niet weergegeven in de zoekresultaten van Google.

• De postbus kost ons rond € 230 per jaar.

Deze argumenten hebben ervoor gezorgd dat we afscheid hebben genomen van Postbus 94. Ons postadres is nu het adres van de secretaris, zie voetbericht onder aan deze nieuwsbrief.

---

Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door:

• Café zalen Köster in Etten

• Huifkarcentrum Bergh

---