Jaargang 5 nummer 1, april 2017

Beste lezer van onze digitale nieuwsbrief 

De lente is begonnen, de klok is weer verzet! Zo krijgt u meer licht en tijd om 's avonds te genieten van natuur en cultuur samen met familie en vrienden.

Het Ettens Mannenkoor gaat weer een mooi zangseizoen tegemoet.

Zondag 26 maart werd in Etten de bevrijding herdacht met de onthulling van een monument aan de Tappenweg ter herinnering aan de 75 jaar geleden omgekomen bemanning van een bommenwerper, met aansluitend een concert in de H. Martinuskerk waar veel Ettense muziekverenigingen, waaronder het Ettens Mannenkoor, aan meewerkten. Deze Nieuwsbrief informeert  u over het komende concert samen met het Dierens Mannenkoor, dat eveneens in het teken zal staan van  bevrijding.   

Speciale aandacht vragen we u voor de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Graafschap. Als u lid bent van deze bank kunt u in de stemweken van 7 tot en met 21 april twee stemmen uitbrengen op ons koor en bij een en/of rekening samen met uw partner vier stemmen. Wij ontvangen uw stem en het daaraan gekoppelde geldbedrag graag als hulp om te kunnen blijven werken aan de kwaliteit van ons koor en u zo mooie concerten te kunnen blijven bieden! Dank u wel alvast!

Wij hopen u bij het komende concert op 8 april te kunnen begroeten en wensen u dan een mooie avond.

Sjon Slutter

vice-voorzitter Ettens Mannenkoor

---

Op weg naar bevrijding

Voorjaarsconcert van 2 mannenkoren

Op 8 april om 20.00 uur zal het Dierens Mannenkoor samen met het Ettens Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen in de Ontmoetingskerk in Dioeren. De koren zijn trots op hun historie van samen meer dan 150 jaar mannenkoormuziek.

Op het podium zullen 140 mannen hun best doen om het publiek te laten genieten van hun kunnen. 

De eerste reden voor de titel van het concert is de huidige immigrantenproblematiek waarbij zeer veel mensen hun eigen land ontvluchten. Deze mensen zijn op weg naar bevrijding c.q. vrijheid die ze in hun eigen land niet kunnen realiseren en dit hopen te vinden in het land van bestemming. 

Beide koren hebben diverse liederen uitgezocht die te maken hebben met oorlog, strijd, (volks)verhuizing, vaderland, bestemming, verdriet, troost en liefde. In dit kader worden meerdere Afrikaanse liederen, (negro)spirituals en diverse klassiekers ten gehore gebracht. 

De tweede reden is de bevrijding van Nederland van de Duitse overheersing. Dit heuglijke feit kan niet vaak genoeg herdacht worden. Op zondag 16 april 2017, eerste paasdag, is het exact 72 jaar geleden dat de Veluwezoom officieel werd bevrijd en daarom sluiten wij het concert af met de  Bevrijdingsmedley. Dit is een geheel van aaneen gevlochten liederen uit de oorlogstijd die ongetwijfeld het merendeel van de bezoekers nog bekend in de oren zullen klinken. De kaarten voor dit concert kosten € 15,-.  Dit is inclusief koffie of thee in de pauze. 

> Bestel hier uw toegangskaarten

---

Het Ettens Mannenkoor

en de Rabobank Clubkas Campagne 

Het Ettens Mannenkoor wil net als de afgelopen jaren mee doen aan de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Graafschap. Via deze campagne verdeelt de Rabobank Graafschap sinds 2014 geld via stemmen van de leden over de deelnemende verenigingen. Deze campagne vervangt de kleinere sponsoraanvragen van verenigingen en stichtingen. Dit jaar is er €150.000 beschikbaar (in 2016 €100.000). Vorig jaar heeft de clubkascampagne €460.98 opgeleverd voor het EMK. Er werden 197 stemmen op het koor uitgebracht en we stonden daarmee op de 33e plaats van 532 verenigingen. Gezien dit bedrag en de plaats die we daarmee innemen binnen de 532 deelnemende verenigingen kunnen we zeggen dat de Rabo clubkascampagne 2016 voor het Ettens zeer succesvol is verlopen. 

Leden van Rabobank Graafschap kunnen van vrijdag 7 tot en met vrijdag 21 april vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Na afloop van de stemperiode wordt de €150.000 gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Hoe meer stemmen een vereniging heeft gekregen, hoe hoger de bijdrage. 

Het Ettens Mannenkoor organiseert elk jaar een gratis concert voor alle belangstellenden in de regio in de Steenoven in Etten. Gemiddeld komen daar 900 tot 1000 bezoekers. De kosten van dit gratis concert, onder andere bestaande uit de huur van stoelen en het zorgen voor aangepaste verlichting en een goede versterking, overstijgen de spontane bijdragen na afloop van het concert.

Het geld dat wij ophalen door mee te doen aan de Rabobank Clubkas Campagne willen we gebruiken voor het bestrijden van de onkosten van dit gratis toegankelijke Steenovenconcert op 3 juli 2017.

Het zou fantastisch zijn als u, uw familie en vrienden helpen bij het realiseren van dit doel, door op ons te stemmen tijdens de Rabo Clubkas Campagne.

Dit kan alleen als u lid bent van Rabobank Graafschap. Bij een en/of rekening bent u beide lid en kunt u beide stemmen! Maar let op: niet iedereen met een Rabo-rekening is automatisch lid van de bank. Via Rabo Internetbankieren kunt u onder het tabblad 'Mijn gegevens' opzoeken of u al lid bent. Leden van de Rabobank ontvangen via de post een stemkaart, hun stemcode en de link naar de stemsite. 

Help het Ettens Mannenkoor, uw koor en probeer zoveel mogelijk stemmen te vergaren voor het koor tijdens de stemweken van 7 tot en met 21 april! 

Alvast heel erg bedankt!

> Ga naar de website van de Rabobank Clubkas Campagne

---
---