Jaargang 5 nummer 3, november 2017

Beste lezer van onze digitale nieuwsbrief 

 

In het laatste kwartaal van dit jaar is het druk bij het Ettens Mannenkoor. Op 5 november hebben we bij Köster in Etten een mooi benefietconcert voor de Zonnebloem gegeven met een prachtige opbrengst voor dit mooie doel. De dag erna zijn we in Borculo bij de Music Show Scotland gaan oefenen voor het concert op 23 december.
In Pannerden gaan we niet alleen Kerstliederen zingen en daarom heet deze uitvoering ' Warm Winter'.
En in het Gelredome in Arnhem gaan we zingen in de Music Show Scotland met een grote groep doedelzakspelers / pipers.
Daarna vertrekt een groep fanatieke mannen van het Ettens Mannenkoor (en vrouwen van Con Brio) naar New York voor de uitvoering van de première van "Sing! The Music was given" door Carl Jenkins. Dit spektakel komt ook naar Duitsland en Nederland, houdt de sociale media maar in de gaten!
U ziet wel dat het Ettens Mannenkoor echt niet stil zit en dat er volop beweging is. We plannen al in 2018 en 2019 en al deze actie trekt toch weer zangers aan. 
Lijkt het u leuk om bij het Ettens Mannenkoor te zingen,  weet u het nog niet of wilt u gewoon eens kijken en luisteren hoe het eraan toegaat? Kom maandagavond om 19:45 bij Köster in Etten, u bent welkom.
 
Vriendelijke groeten, 
 
Chrysto Wormskamp, voorzitter Ettens Mannenkoor.

 

Hartelijke groet,

Chrysto Wormskamp

voorzitter Ettens Mannenkoor

---

Warm winterconcert in Pannerden op 10 december

Op 10 december geeft het koor van 16.00-17.30 uur een concert in de St. Martinuskerk onder aan de dijk in Pannerden. Als voorbereiding hierop heeft een groep van 20 zangers onder leiding van Nick Moritz op 30 september in de Coop in deze plaats een zingende flashmob gehouden. Voor Nick en de leden was het een unieke en leerzame ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Sneu voor de winkelier en het koor was dat het die dag erg slecht weer was en er mede daardoor nauwelijks winkelend publiek was om van deze muzikale verrassing te genieten. Deze kans komt dus nogmaals op 10 december.  

Het gebouw is prachtig gelegen onderaan de dijk in het Rijnstrangengebied. Op de tocht van Babberich naar Pannerden kan je hoog vanaf de dijk ver kijken, tot Arnhem en Nijmegen aan toe.

Deze eeuwenoude kerk vormt een sfeervolle omgeving voor een concert in de kersttijd. Toch staat in de titel van dit artikel niet het woord “kerstconcert”. Naast kerstliederen worden er namelijk ook andere liederen gezongen. Zo wordt het een afwisselend en aantrekkelijk matineeconcert op de zondagmiddag. Van harte aanbevolen!

---

Christmas Special Music Show Scotland op 23 december

Het koor is al enige tijd druk aan het oefenen om op 23 december vanaf 14.30 uur goed voorbereid medewerking te kunnen geven aan de Christmas Special van Music Show Scotland uit Borculo.  

 Dit is een mega spektakel (er worden 15.000 toeschouwers verwacht) van André Rieu achtige proporties, inclusief een groot kasteel als toneel en meer dan 200 pipers. drummers, dansers en muzikanten. Voor zo'n groot publiek heeft het koor nog nooit gezongen! Het Ettens Mannenkoor neemt dan plaats op een tribune voor het Highland Valley kasteel dat centraal staat in het decor. 

De kerstshow heeft een drie uur durend programma vol met Schotse en Ierse muziek en dans in de kerstsfeer. 

Maandag 6 november is het koor naar Borculo geweest om naast het oefenen op de maandelijkse repetitieavond in Etten te zingen met opgenomen muziek en een soundcheck te doen in het gebouw van de Music Show. 

---

Agenda

- 10 december: Warm Winter concert, St. Martinuskerk Pannerden

- 23 december: Medewerking aan Christmas Special Music Show       Scotland, Gelre Dome Arnhem

Zie ook www.ettensmannenkoor.nl

---
---