Jaargang 6 nummer 1, oktober 2018

Beste lezer van onze digitale nieuwsbrief

De Nieuwsbrief van het Ettens Mannenkoor probeert vooral naar de toekomst te kijken. Daarom zal ik niet schrijven over ons sfeervolle Steenovenconcert in juli samen met Harmonie Onderling Genoegen. Ook niet over de grote inzet van leden van het Ettens Mannenkoor tijdens de opbouw-bardienst-afbouw van het Huntenpop-festival om zo onze verenigingskas aan te vullen.

De meest nabije toekomst voor het koor is het concert ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van het Stadttheater in Emmerich: wij mogen daar op 20 oktober samen met Harmonie Concordia Eefde het Grote Jubileumconcert verzorgen, een hele eer! Het is voor ons het eerste in een serie van drie filmconcerten, u kunt er in deze Nieuwsbrief meer over lezen.

Direct na dit jubileumconcert gaan we (verder) repeteren voor ons Warm Winter Concert op 14 december in de Pancratiuskerk in ’s-Heerenberg. We zingen altijd graag in deze mooie kerk met goede akoestiek in het oude centrum van het dorp, vlak bij het kasteel. Op 22 december geven we een besloten concert ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van onze Club van Honderd in de St. Martinuskerk in Etten. Het belooft een prachtig en sfeervol concert te worden in Kerstsfeer!

Op 20 november bestaat het koor 105 jaar. We gaan dit onder andere vieren door in het nieuwe jaar twee filmconcerten te geven, in Zutphen en Doetinchem, net als in Emmerich ook weer met Harmonie Concordia Eefde.

We kijken ook al over volgend jaar heen naar 2020. In dat jaar is het 75 jaar geleden dat Wereldoorlog II voorbij was en ook Etten bevrijd werd. Vlak voor de zomervakantie kwam een mooi idee op om in Etten in dit kader weer een groot openlucht-spektakel te organiseren. Een vergadering van Keep them Rolling werd bezocht, een brief aan de Luchtmacht werd verstuurd, een overleg met de Burgemeester en de Wethouder Cultuur is gehouden, een logo werd ontworpen, een script is geschreven en alweer herschreven, deelnemers en belanghebbenden werden gepolst en sponsors geïnformeerd. Fijn om het enthousiasme te zien groeien en de positieve reacties te mogen horen. Over dit project krijgt u meer informatie op een later moment als er meer bekend is en het een meer definitieve status krijgt. Noteer de datum alvast in uw agenda: 5-6-7 juni 2020.

Ik wens u heel veel plezier bij het lezen van deze Nieuwsbrief en bij het bezoeken van onze concerten!

Hartelijke groet,

Chrysto Wormskamp

voorzitter Ettens Mannenkoor

Ettens Mannenkoor in "Games 2 the movies" in Emmerich

Op 20 oktober om 19.00 uur geeft het Ettens Mannenkoor een concert in het Stadttheater in Emmerich, samen met Harmonie Concordia Eefde. Het Stadttheater bestaat dit jaar 50 jaar en dit concert is de officiële feestactiviteit.

Großes Jubiläumskonzert
stimmgewaltig & klangstark
Ettens Mannenkoor, Dirigent: Nick Moritz
Musikvereinigung Concordia Eefde
Dirigent: Stefan Blaak
Eintrittspreise wie vor 50 Jahren!
€ 4,60 / € 4,10 / € 3,33

Dit concert is een deel van een drie theater tournee. De volgende twee concerten zijn op 16 februari en 16 maart in respectievelijk De Hanzehof in Zutphen en Amphion in Doetinchem. Het concert in Emmerich is (praktisch) uitverkocht, maar voor de concerten in  Zutphen en Doetinchem zijn nog kaarten verkrijgbaar.

De concerten hebben de titel 'Games 2 the movies' meegekregen. We vertellen in ongeveer 20 muziekstukken een verhaal van liefde, strijd, uitbuiting en avontuur. De muziek komt uit films als Star Wars, Highlander, Band of Brothers, Titanic, Exodus en Amistad. In de film Amistad gaat het om de strijd tegen uitbuiting van de slaven. Met nummers als 'Homeless', 'Sifuni Mungu' en 'Dry your tears Africa' wordt dit thema onderstreept. Liefde voor het leven en voor elkaar komt tot uiting in nummers als 'My heart will go on' en 'Can you feel the love tonight', maar ook met bijvoorbeeld 'Here's to the Heroes' en 'Hymn to the fallen' waarin de liefde voor elkaar tot uiting komt in de dankbaarheid voor hen die hun leven voor anderen hebben gegeven.

Emmerich am Rhein in Duitsland, net over de grens

Agenda

- 20 oktober 2018 19.00 uur Concert met Harmonie Concordia Eefde      Stadttheater Emmerich am Rhein

- 14 december 2018 20.00 uur Warm Winter Concert Pancratiuskerk 's-Heerenberg