Jaargang 6 nummer 2, november 2018

Beste lezer van onze digitale nieuwsbrief  

Het koor is hard aan het repeteren voor ons Warm Winter Concert op 14 december in de Pancratiuskerk in ’s-Heerenberg. In deze Nieuwsbrief vindt u er meer informatie over. Op 22 december geven we een besloten concert ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van onze Club van Honderd in de St. Martinuskerk in Etten. Het belooft een prachtig en sfeervol concert te worden in Kerstsfeer! Als u nog geen lid bent van deze Club en u zou dit concert willen bijwonen, dan kunt u nog snel lid worden!

Op 20 november bestond het koor 105 jaar. We gaan dit onder andere vieren door in het nieuwe jaar twee filmconcerten te geven, in Zutphen en Doetinchem, net als in Emmerich afgelopen 20 oktober, ook weer met Harmonie Concordia Eefde. Solisten, Harmonie en Koor repeteren voor U muziek uit Dragonborn, De Drie Musketiers, Titanic, Dances with Wolves, Band of Brothers, Saving private Ryan en vele andere beroemde nummers van onder andere van Ennio Morricone. Ik weet zeker dat u onder de indruk zult zijn van deze beleving, bestel uw kaarten op www.amphion.nl en kom dit meemaken. Wij hebben er zin in en verwelkomen u in een toepasselijke sfeer! 

De plannen voor 2020, als het 75 geleden is dat Nederland werd bevrijd, nemen steeds vastere vormen aan. Over anderhalf jaar wordt Etten in het weekend van 5-6-7 juni het toneel van een groot evenement om de bezetting en bevrijding van Etten te herdenken. Het Ettens Mannenkoor, Harmonie Onderling Genoegen en Toneelvereniging Etten dragen bij aan een groots schouwspel waarin ook acteurs van buiten Etten en diverse voertuigen een rol hebben. Het belooft een waardige herdenking te worden van een periode waarvan we na dit schouwspel des te meer beseffen dat we in Nederland in vrede met elkaar willen blijven leven en een periode zoals in Wereldoorlog II hier nooit meer willen meemaken.

Ik wens u heel veel plezier bij het lezen van deze Nieuwsbrief en bij het bezoeken van onze concerten! 

Hartelijke groet,

Chrysto Wormskamp 

voorzitter Ettens Mannenkoor

---

Warm Winter Concert op vrijdag 14 december in de Pancratiuskerk

in ‘s-Heerenberg

Het is al weer 5 jaar geleden dat het Ettens Mannenkoor in ‘s-Heerenberg is geweest voor een concert. Vrijdag 14 december om 20.00 uur willen wij U weer verassen met een geweldig concert in de Pancratiuskerk. We zingen altijd graag in deze mooie kerk met goede akoestiek in het oude centrum van het dorp, vlak bij het kasteel. Reden te meer om in het jubileumjaar van het Ettens Mannenkoor weer neer te strijken in ‘s-Heerenberg.

Bron: Wikipedia

Energiek, eigentijds en enerverend, zo kan men de optredens van het Ettens Mannenkoor omschrijven. Onder leiding van het artistiek team Nick Moritz en Armanda ten Brink verzorgt dit imposante mannenkoor concerten op een hoog niveau. Jarenlang hard werken aan zangkwaliteit, repertoireopbouw en uitstraling werpt zijn vruchten af. Het publiek reageert enthousiast, recensies en juryrapporten zijn juichend en ook de jonge aanwas bewijst dat het koor succes heeft met de weg die het bewandelt. Dat goede mannenkoorzang een brede doelgroep aanspreekt wordt bewezen door dit koor uit het dorpje Etten in de Achterhoek. 

Het kerstconcert zal voornamelijk in het teken van sfeer en variatie staan. De gebronsde en robuuste klanken van het koor, maar ook het intieme geluid van de mannen, smelten samen in de prachtige akoestiek van de Pancratiuskerk.

Al met al zal deze mix van het mannenkoor, met eigen solisten overweldigende indruk op u maken. U zult de bekendere kerstliederen horen, waaronder een paar prachtige “oldies”, maar zeker ook werken die in première gebracht zullen gaan worden. Tevens zult u werken horen die niet zozeer kerstliederen zijn, maar zeker zo goed in het, zorgvuldig samengestelde, programma van Nick Moritz passen.

Kaarten kosten €10,- per stuk (inclusief koffie/thee in de pauze) en zijn verkrijgbaar in ‘s-Heerenberg bij Slijterij Bosch, Sociëteit de Vriendschap en via www.ettensmannenkoor.nl

Tien jubilarissen gehuldigd op jaarlijkse contactmiddag Ettens Mannenkoor! 

Tijdens een meer officieel deel van de gezellige contactmiddag zijn dit jaar maar liefst tien jubilarissen van het Ettens Mannenkoor gehuldigd, leden die 25 tot 50 jaar lid zijn, bij elkaar 355 jaar! Eerst werden ze één voor één toegesproken door de voorzitter en bedankt voor hun inzet voor het koor en daarna volgde een serenade door het hele koor, waarbij de jubilarissen het tweede couplet zongen. 

Eerste rij: Igno Helmes (50 jaar lid), Henk Ruessink, Ben Tiggelovend en Titus Aaldering (alle 25 jaar), tweede rij Wim Hijink (50 jaar), Theo ten Brink (40 jaar), Theo Hansen (50 jaar), Gerard Poodt (40 jaar), Fred Niesink en Henny Ketelaar (beide 25 jaar lid).

Jubel in Emmerichs Wohnzimmer: Stadttheater feierte 50. Geburtstag mit Ettens Mannenkoor und Musikvereinigung Concordia Eefde

Am Samstag, dem 20. Oktober 2018 fand ein großes Jubiläumskonzert anläßlich des 50- jährigen Bestehens des Stadttheaters Emmerich statt.

Unter dem Motto: stimmgewaltig und klangstark präsentierten sich Ettens Mannenkoor und die Musikvereinigung Concordia Eefde. 

Der Kulturchef begrüßte die Gäste und sprach zugleich von einem imposanten Bild auf der Bühne. Immerhin 150 Sänger und Musiker sorgten für eine volle Bühne und für ein mitreißendes Programm, das schon mal für „Tüttefell“ im Theatersaal bei Filmmelodien wie etwa Ennio Morricones „Once Upon a Time in the West“ (Solistin: Armanda ten Brink) sorgte. Aber auch Johann Strauß`Radetzki Marsch mit perfekter Klatscheinlage des Publikums durfte natürlich nicht fehlen. Beide Formationen sorgten für ein abwechslungsreiches zweistündiges Programm, das mit Conquest of Paradise und einer Zugabe endete.

Der Dirigent des Ettens Mannenkoor Nick Moritz kündigte routiniert die Musikwerke an und erläutere diese. 

Ein tolles Programm, mit einem zufriedenen Kulturchef und Bürgermeister und natürlich einem begeisterten Publikum ging zu Ende. Man hatte ein gutes Gefühl: 50 Jahre Emmericher Stadttheater, 105 Jahre Ettens Mannenkoor, 105 Jahre Musikvereinigung Concordia Eefde! 

Ewald Hessbrüggen

---

Agenda

- 14 december 2018 20.00 uur Warm Winter Concert Pancratiuskerk 's-Heerenberg

- 22 december 2018 20.00 uur Jubileum (Kerst)concert voor leden van de veertigjarige Club van Honderd St. Martinuskerk Etten

- 16 februari 2019 19.30 uur Concert met Harmonie Concordia Eefde Hanzehof Zutphen

- 16 maart 2019 20.00 uur Concert met Harmonie Concordia Eefde Amphion Doetinchem. Kaarten voor dit concert kunt u bestellen bij Amphion via www.amphion.nl/programma/ettens-mannenkoor-muziek-uit-film-en-games/16-03-2019-20-00/

- 5-6-7 juni 2020 Van Bezetting tot Vrijheid Etten

Zie ook www.ettensmannenkoor.nl

---
---