EMK en Crescendo tijdens gezamelijke repetitie

Crescendo Ratum op bezoek

De zaal van Köster zit vol op maandagavond 14 april. Normaal repeteert dan het Ettens Mannenkoor. Ditmaal was fanfare Crescendo uit Ratum erbij.

Toen de leden van het Ettens Mannenkoor binnenkwamen zat het Lego orkest (opleidingorkest) van fanfare Crescendo al klaar. Het orkest is zo groot dat de eerste rij van het koor vlak op het orkest kwam te zitten.

Crescendo Ratum op bezoek

Na het gezamenlijk repeteren van twee liederen was het de beurt aan het groot orkest van Crescendo en moesten er nog meer stoelen aangesleept worden. De sfeer is goed en er wordt met veel enthousiasme en energie gerepeteerd.

Regelmatig ging er nog wat verkeerd: een te lage inzet, een met teveel energie gespeeld deel door Crescendo zodat het koor ondersneeuwde, maar in de loop van de repetitie ging het steeds beter.

Door de bezoekers uit Ratum werden in de pauze koeken uitgedeeld en er ontstonden geanimeerde gesprekken. Na de pauze werd er door koor en orkest verder gerepeteerd, afwisselend gedirigeerd door een van de twee dirigenten.

Het werd duidelijk dat er in Etten en Ratum nog wel even door geoefend moet worden om op 10 mei in theater De Storm in Winterswijk een spetterend concert te kunnen presenteren bij de “Proms Musica in Blue”. Gezien het enthousiasme en de energie tijdens deze repetitie gaat dit zeker lukken. Aan de kaartverkoop zal het ook niet liggen in de voorverkoop is al ruim twee derde van de kaarten voor dit concert verkocht!

Zoals op de website van Crescendo staat: “In dit gezamenlijk concert hopen orkest en koor het publiek te boeien en een prachtige avond te bezorgen.

Er zijn nog toegangskaarten te koop maar het gaat hard, dus wees er snel bij!

Crescendo Ratum op bezoek Crescendo Ratum op bezoek Crescendo Ratum op bezoek