Ettens Mannenkoor overtuigt In Kurhaus Tölz

MÜNCHEN – Bad Tölz is vlakbij München een geliefd kuuroord en er zingt een wereldberoemd jongenskoor, de Tölzer Knaben. Woensdagavond was het Ettens Mannenkoor bij het Tölzer koor te gast. In het Kurhaus van Tölz werd voor een uitverkochte zaal een gezamenlijk concert gegeven. Het publiek reageerde enthousiast, vooral op de beide nummers die de koren tot slot gezamenlijk ten gehore brachten. ‘Oh, when the Saints’ leverde een staande ovatie en gejuich om meer op.

Het Tölzer Knabenchor is een professioneel instituut met een eigen opleiding waar de jongens intern worden klaargestoomd voor een mooie carrière in de muziek. Met een onwaarschijnlijke trefzekerheid brachten de jonge mannenstemmen traditioneel Duits liedgoed ten gehore. Het uit Nederland meegereisde publiek was diep onder de indruk van dit prachtige koor. Van een kleine groep van nog geen twintig zangers had men niet zoveel volume en klankzuiverheid verwacht.

Het Duitse publiek reageerde net zo positief verrast op de zang van  het 85 man sterke koor uit Etten. Het EMK had op haar concertreis al eerder succes geboekt bij optredens in Wenen. In de Stephansdom en de concertzaal van Schloss Schönbrunn hadden de Keerls uut Etten in totaal duizend bezoekers fraaie zang laten horen. Ook in Bad Tölz wist men het publiek te overtuigen.  Het EMK gaf nieuw elan aan de traditie van de mannenzang. Met een aanstekelijk programma vol energieke nummers en sonore klanken werden de luisteraars ingepakt.

In de fraaie zaal van Kurhaus Tölz kwamen niet alleen de vlottere nummers van het EMK volledig tot hun recht.  Ook gedragen werken bloeiden er op en solisten wisten in beladen muziek het publiek te ontroeren. Bij het Tölzer Knabenchor reageerde men eveneens enthousiast. Bij dit beroemde gezelschap werd zelfs al gesproken over de mogelijkheid van een tegenbezoek aan Etten.

Het koor uit Etten geniet intussen met volle teugen van alle aandacht in een concertreis waarin de muziek voorop staat. Men heeft nog een concert in München te gaan voor de reis terug naar Nederland weer wordt aangevangen.

Geplaatst in Koorreis 2014, Public.