Ettens Mannenkoor zingt in de Dom van Keulen

Het Ettens Mannenkoor heeft op 15 oktober met in totaal 189 mensen (zangers, partners en leden van de Club van Honderd) een bezoek gebracht aan Keulen. Bij het vertrek regende het en ook onderweg was er steeds regen. In de buurt van Keulen werd het steeds lichter en in de stad was het droog en dat bleef het de rest van de dag ook.

Het Ettens Mannenkoor zingt na de dankdienst aan de zijkant van de Dom, Armanda ten Brink dirigeert en dirigent Nick Moritz zingt links vooraan mee. Foto: Ewald Wormskamp

Op de trappen voor de Dom werd ingezongen voor een groot en enthousiast publiek. In de Dom zong het koor voor een volle kerk tijdens een dankdienst. Volgens deskundigen klonk het koor geweldig in deze op drie na grootste kerk van de wereld, mede dankzij de fantastische akoestiek. De hoge C van Armanda ten Brink galmde lang na. Na het optreden in de kerk zong het koor op de trappen aan de zijkant van de kerk en bij de Rijnpromenade, telkens voor enthousiast applaudisserend publiek.

De dag was in Keulen verder ter vrije besteding en werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd bij Ruimzicht in Zeddam.