Harmonie Onderling Genoegen en EMK in groots kerstconcert

In december 2014 heeft het koor drie kerstconcerten gegeven: op 12 december in de Jacobskerk in Winterswijk, op 20 december in de St. Martinuskerk in Etten en op 22 december in de St. Antoniuskerk in Nieuw-Dijk.

Het concert op 20 december in Etten was het jubileumconcert van Harmonie Onderling Genoegen, waar het EMK medewerking aan verleende. Deze twee Ettense muzikale verenigingen, samen 191 jaar oud, wilden “vlammen voor thuispubliek” was de kop boven een artikel in de Ulftse krant van 24 november.

Ettense muzikanten willen vlammen voor thuispubliek

Dit vlammen is gelukt. Tijdens een intensieve gezamenlijke repetitie op zondag 30 november en tijdens de generale repetitie werden onder de vriendelijke, duidelijke en geestdriftige leiding van dirigente Willeke de Laak de gezamenlijk uit te voeren nummers zoals Halleluja en We all stand together gerepeteerd. En samen stonden we er! Het werd een prachtig en lang concert (van 20.00 tot 23.00 uur) waarin de harmonie de sterren van de hemel speelde en het koor prima wist te begeleiden bij de gezamenlijke nummers. Het samen optreden van een orkest en koor is niet eenvoudig: het orkest dreigt qua volume een koor al snel te “overstemmen”. Dit eist speciale aandacht van de harmonie en van de dirigent. Het resultaat mocht er zijn en de uitvoerenden werden na dit jubileumconcert beloont met een gul applaus vanuit een volle kerk. Deze samenwerking is zeker voor herhaling vatbaar!