I am from Chicago, congratulations!

Na op zondag 25 mei een formidabel concert verzorgd te hebben in de Orangerie van Schloss Schönbrunn, tezamen met de Wiener Männergesang-Verein  (WMGV), staan vandaag de beide kerkconcerten in Wenen op het programma. In de bus neemt Gonny even het programma door, terwijl Koos ons de plattegrond van Wenen overhandigt. We rijden met René van de Betuwe-express langs de Donau naar de Heldenplatz. Met de tas van het Damespromotieteam lopen de mannen naar de Stephaniezaal om in te zingen. Wenen ademt muziek, we passeren het Steinway-house en zien ook de talrijke aankondigingen van de Wiener Mozart concerten. Bij de Burgtor en de Neue Burg zien we plotseling Armanda zwaaiend en lachend passeren in een stoet met kinderen, gelach alom. De sfeer is goed! Met een “grüss Gott” worden we opgevangen door de heer Mandl van de 171 jarige WMGV. Kort spreek ik hem, waarbij hij mij vertelt dat de latere beroemde componist Bruckner in 1850 solliciteerde naar de functie van dirigent van het koor, maar werd afgewezen. Ook werd de Schöne blaue Donau van Johan Strauss junior in opdracht van de WMGV door hem gecomponeerd.

Petrus kirche

De Stephansdom is goed gevuld met toeristen van allerlei pluimage. Het EMK begint met het Benedictus en een excellerende Armanda. In het Izje Cheruwimi doen de koorklanken het publiek smelten, de blikken in  de ogen verraden overrompeling. In overleg met de heer Mandl wordt rondom de Stephanzplatz en de Tuchlauben een openluchtoptreden verzorgd. De hoge gebouwen absorberen de klanken en geven een verrassend effect. In de Jungferngasse proberen we de Duitse versie van de Keerls uut Etten. Daarna verdwijnen we in de crypte van de Peterskirche. Tijdens het magistrale orgelgeluid stellen we ons op in deze kleine kopie van de Sint Pieter. De ronde vorm van deze kathedraal is een unieke ervaring voor zangers en publiek. De klanken in Dobra Noc sterven in schoonheid, “ruh in Frieden zwischen Blumen, ruhe sanft in stiller Nacht”. Het publiek is in extase en begint spontaan te applaudisseren.

Iemand schiet onze dirigent Nick Moritz aan en zegt: “I am from Chicago and very impressed, congratulations!”

Petrus Kirche

Straatconcert

Geplaatst in Koorreis 2014, Public.

Schrijf een bericht

1 bericht op "I am from Chicago, congratulations!"

Volgen?
Sorteren op:   nieuwste | oudste
Huub Reijers

Hulde aan de Reiscommissie !!!
Jullie hebben een fantastische prestatie geleverd door deze reis zo goed te organiseren. Chapeau !!!!!!
Probeer maar eens, om met 170 personen op stap te gaan en toch is ALLES goed verlopen.
Huub Reijers