Jubilerend Crescendo schenkt cheque aan stichting Leergeld

Muziekvereniging Crescendo Ratum verzorgde in december samen met het Ettens Mannenkoor twee jubileumconcerten in de Jacobskerk. Een deel van de opbrengst is gedoneerd aan Stichting Leergeld Oost Achterhoek.

Harry Meulekamp (links) met naast hem voorzitter Anita Huls van Crescendo en de delegatie van het Ettens Mannenkoor (2e van rechts) voorzitter Chrysto Wormskamp. Foto Betty Wassink

(door Betty Wassink)

RATUM – Stichting Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen, die door armoede niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes, door te helpen om kansen te benutten bij een vereniging, sportclub, school of muziekles. De stichting wil hiermee voorkomen, dat kinderen uit minimagezinnen aan de zijlijn van de samenleving terecht komen.

‘Prachtige afronding’
Crescendo’s voorzitter Anita Huls overhandigde zondag tijdens het nieuwjaarsconcert in gebouw Emma – in bijzijn van vertegenwoordigers van het Ettens Mannenkoor – een cheque van 2000 euro aan voorzitter Harry Meulenkamp van Stichting Leergeld Oost-Achterhoek. “Dat we nu uit de opbrengst van onze jubileumconcerten dit bedrag kunnen doneren, is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van het middagconcert op 10 december door Graanhuys Bakkerijen en een spontane bijdrage van het Ettens Mannenkoor. Een prachtige afronding van ons 70-jarig bestaan.”

Harry Meulekamp nam de cheque dankbaar in ontvangst. Hij roemde daarbij de aandacht die Crescendo heeft voor jeugdopleidingen binnen de vereniging en gaf aan dat zijn stichting, die ruim drie jaar bestaat, door diverse donaties al 100 tot 150 kinderen heeft kunnen helpen.

Bron Winterwijkse Weekkrant
Bekijk ook …