Jubileumjaar Ettens Mannenkoor met receptie van start

Het Ettens Mannenkoor bestaat in 2013 honderd jaar. Met een receptie zondag 6 januari bij zaal Köster werd het startschot gegeven voor een jaar vol activiteiten. Vanaf 10.30 uur waren gasten en vrienden welkom voor de eerste viering van het jaar. Het koor zong een aantal succesnummers en keek in een miniconcertje tevens vooruit naar het grote jubileumconcert op 6 juli. Het Ettens Mannenkoor heeft een traditie hoog te houden als het om jubileumconcerten gaat. Met Guido´s Orchestra als gast belooft het muzikale vuurwerk op 6 juli de kroon op de lange serie te worden. Guido’s Orchestra is ongetwijfeld geen onbekende voor u. U kent Guido’s Orchestra zeker wel van Symphonica in Rosso. Samen met Marco Borsato, Lionel Richie, Diana Ross, Paul de Leeuw, Nick en Simon en Doe Maar hebben zij vele duizenden Nederlanders een fantastische avond bezorgd. Samen met het Ettens Mannenkoor verzorgen zij een overweldigende pop meets classic show!

Bestuur en leden van het Ettens Mannenkoor keken verder vooruit naar een mooie toekomst, maar stonden ook stil bij het roemrijke verleden. Tijdens de receptie werd daarover het fraai vormgegeven jubileumboek ´Honderd jaar Ettens Mannenkoor´ gepresenteerd. Dit boek in groot formaat, met harde kaft en tal van foto´s is in beperkte oplage te koop. Het jubileumboek is mede is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank door middel van coöperatief dividend.

Voorzijde van het boek “Honderd jaar Ettens Mannenkoor”

Ruim twee jaar heeft een viertal koorleden gewerkt aan dit boek. Archieven werden doorgespit, veel interviews zijn afgenomen en honderden foto’s, krantenknipsels en andere documenten werden bekeken. Het resultaat van al dit werk is een kwaliteitsboek van ca. 150 pagina’s op A4 formaat met harde omslag en ruim 200 illustraties (veelal in kleur). Honderd jaar Ettens Mannenkoor is de geschiedenis van een bijzonder koor dat een grote plaats in neemt in Etten en de Achterhoek. Het is daarom ook meer dan puur de geschiedenis van het koor. Veel aandacht is er in het boek voor de mensen in en rond het koor. Het Ettens Mannenkoor is mensenwerk, zoals in het boek staat geschreven. Daarnaast werkt een commissie hard aan een expositie over de rijke geschiedenis van het koor. Deze expositie vindt medio 2013 plaats is Molen de Witte in Etten.

Het wordt een bijzonder jaar waar nog lang over nagepraat wordt binnen het koor en in de regio, vele commissie zijn enorm hard aan het werk om dit bijzondere jaar een waanzinnig succes te maken, aldus voorzitter Chrysto Wormskamp.

Koop hier het boek:

22.50Kopen

Schrijf een bericht

Laat als eerste een berichtje achter!

Volgen?
wpDiscuz