Het EMK huldigt haar jubilarissen

Na het indrukwekkende jubileumconcert met Guido’s Orchestra op 6 juli vervolgt het Ettens Mannenkoor de activiteiten voor de viering van het 100-jarig bestaan met een feestelijk jubileumweekend.

Zaterdag 16 november waren zusterverenigingen en andere belangstellenden die willen feliciteren welkom op de jubileumreceptie. Bij zaal Köster in Etten werden de deuren vanaf 14.30 uur geopend en stonden bestuur en leden paraat om de felicitaties in ontvangst te nemen. Diverse muziekverenigingen uit de omgeving waren aanwezig voor het brengen van een muzikale hulde.

Hoogtepunt van de middag was ongetwijfeld de uitreiking van de Koninklijke Penning door Burgemeester Alberse. Het Ettens Mannenkoor is één van de eerste verenigingen, en zeer waarschijnlijk het eerste koor, die deze penning van de nieuwe koning krijgt.

Het jubileumweekend werd de volgende dag voortgezet met een feestmiddag voor leden en partners. Hier werden de jubilarissen van dit jaar in het zonnetje gezet. G. Kaayk is 25 jaar lid van de vereniging, de heren G. Helmes, H. Derksen T. Bus en T. Helmes worden gehuldigd voor veertig jaar clubtrouw, F. Krabben zingt al vijftig jaar bij het EMK en eerste tenor W. Reulink spant de kroon met 65 jaar lidmaatschap. Het Koninklijk Nederlands Zangersverbond reikte de hierbij passende oorkondes en versierselen uit.

Jubilarissen EMK 2013

van links naar rechts:
40 jaar bij het EMK Toon Helmes, Tonnie Bus, Hans Derksen en Gerard Helmes
Vervolgens 50 jaar bij het EMK: Fons Krabben en als laatste
onze topper Wim Reulink 65 jaar lid!
Niet op de foto: G. Kaayk

Het feestweekend is nog niet de afsluiting voor het bewogen jubileumjaar. In december volgen de laatste trekking, met hoofdprijzen, van de jubileumloterij en een vijftal kerstconcerten. De beide concerten met Iris Kroes, twee jaar geleden winnares van The Voice of Holland, springen daarbij het meest in het oog.

Voor meer informatie over onze kerstconcerten of het kopen van toegangskaartjes klik hier.

[facebook_like_button]

Geplaatst in Jubileum 2013, Public.