Marleen Pierik opent expositie 100jaar EMK

Zaterdagmorgen tien uur, donkere wolken drijven over maar het is droog. Buiten bij molen “de Witten” te Etten staan genodigden, belangstellenden en leden van het Ettens Mannenkoor te wachten op wat gaat komen. Namens de expositiecommissie neem Fons Krabben het woord. De bedoeling is dat de expositie wordt geopend maar door wie?

Marleen Pierik met haar familie, voorzitter Chrysto Wormskamp en wethouder van Balveren.

Allerlei namen komen op een ludieke manier voorbij, ere leden, voorzitters, jongste lid tot het aanbod van Maxima aan toe. De uiteindelijke keuze was – achteraf gezien – toch niet zo moeilijk. Achter grote mannen staan grote vrouwen. Een groot man voor het Ettens Mannenkoor was Harry Pierik, mede door zijn verdienste heeft het Ettens Mannenkoor naam en faam verworven. Hoe logisch is het dan om zijn vrouw – Marleen – de expositie te laten openen! Onder luid applaus en o Fortuna is het dan zover. Marleen opent de expositie en wat voor een expositie!

Naast de molen is ook ’t Stoom en een extra tent nodig om al het materiaal tentoon te stellen. Vele foto’s, kleding, geluids en filmopnames zijn samengebracht, een boeiende reis door de tijd welke een bezoekje meer dan waard is.

Expositie 100 jaar Ettens Mannenkoor in molen “de Witten” te Etten.
Open van 11 t/m 19 mei.

• Zaterdag en zondag van 10:00 – 17:00 uur
  • Maandag t/m vrijdag van 15:00 – 19:00 uur

Geplaatst in Jubileum 2013, Public.

Schrijf een bericht

3 berichten op "Marleen Pierik opent expositie 100jaar EMK"

Volgen?
Sorteren op:   nieuwste | oudste
Frank Niesink - St. Catharines

Wil hierbij alle personen die meegewerkt hebben, om van het jubileum boek een prachtige uitgave te maken, een pluimpje geven. Geen makkelijke taak, weet uit ervaring dat er menig uurtje in zit en het zal vooral door de nakomelingen zeer gewaardeerd worden!
Ook de tentoonstelling in en rondom de molen was prachtig gedaan en nog dank aan de fotograaf, de heer F. Kruisselbrink uit Gaanderen voor de foto, waar Jan Wiltink ze bruin bakt in Queenston in 1979.

Pia Pierik
Heren, Wat een geweldige expositie, wat een tijd en werk zit daar in. De complimenten voor de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Voor mij vooral bijzonder omdat ik er samen met mijn zoon, en de rest van de familie, naar kon kijken. Zo kon ik hem vertellen hoe het Ettens Mannenkoor altijd een groot deel heeft uitgemaakt van ons gezinsleven. Een opmerking van hem wil ik jullie niet onthouden. Niek zei, toen we bij het deel over opa kwamen, ” opa was volgens mij best een beetje beroemd” . Waarop ik hem vertelde dat het Ettens Mannenkoor in zijn… Lees verder »

U wilt nog meer cultuur / kunst snuiven? Kom dan naar Azewijn.
Bomen Over Beelden.
Verrassende kunst onder bijzondere bomen.
Voor meer informatie en openingstijden zie:

wpDiscuz