Met ernstige studie….

Hieronder een klein artikeltje uit de jubileumkrant welke werd uitgebracht bij gelegenheid van het 25 jaar bestaan van het Etten’s Mannenkoor. De jubileumkrant kunt u als PDF downloaden. zie link onder het artikeltje.

Foto Graafschapbode

Met ernstige studie is wel wat te bereiken! Het is verder een feit, dat de gedragen nummers, vooral de Duitsche romantische nummers, het koor het beste liggen. Bij het publiek heeft men daarmee ook steeds het meeste succes. Nu is het de taak van directeur en leden in de toekomst ook de meer stoere, vooral Hollandsche, nummers van hedendaagsche componisten zoodanig uit te voeren, dat het publiek er meer smaak in begint te krijgen. Voorwaar een mooie taak, maar een niet gemakkelijke opgave.
Wanneer echter de samenwerking tusschen bestuur, leden en directeur zoo blijft als tot op heden, mag men terecht nog grootere dingen van het E.M. verwachten.
Met den wensch, dat E.M. moge groeien en bloeien, en dat ik nog meerdere jaren den dirigeerstok mag zwaaien over dit koor, moge ik dit artikel besluiten.

Pierre Smeets,
Directeur van Etten’s Mannenkoor.
Januari 1938

Voor het bekijken van de jubileumkrant uit 1938 klik > 25jaar EMK
(PDF bestand)

[facebook_like_button]

Geplaatst in Jubileum 2013, Public.

Schrijf een bericht

Laat als eerste een berichtje achter!

Volgen?
wpDiscuz