Miniconcert Antonia Terborg

Ook voor Jos Helmes zelf, tweede tenor bij het Ettens Mannenkoor, was het een grote verrassing dat hij als solist zong tijdens het optreden van het koor voor een volle zaal met aandachtige bewoners van Antonia. Dirigent Nick Moritz had bij het begin van dit mini-concert op 30 maart om 14.45 uur aangekondigd dat er misschien nog wel iets verrassends zou gebeuren. Jos, als altijd goedlachs en in voor iets bijzonders, nam de uitdaging aan, pakte de microfoon en zong met overtuiging enkele coupletten van Droomland, waarna het koor en de bewoners het refrein meezongen:

Droomland, Droomland
Oh, ik verlang zo naar Droomland
Daar is steeds vree, dus ga met mij mee
Samen naar ’t heerlijke Droomland

Miniconcert Antonia

Het koor bereidt zich voor op het miniconcert

Deze klassieker, onder andere gezongen door Willy Alberti en André Hazes, was bij veel bewoners bekend. Bij de samenstelling van het programma van deze middag was daar ook zoveel mogelijk rekening mee gehouden. De dirigent had er voor gekozen om vooral oude succesnummers van het koor mee te nemen en een flink aantal meer populaire liederen zoals Piet Hein, Een karretje op de zandweg reed, Twee motten (van Dorus), e.d. Er was van tevoren geen vaste volgorde bepaald, maar geprobeerd werd steeds in te spelen op de stemming in de zaal en te zorgen voor voldoende afwisseling, zowel voor als na de pauze.

Een trouw lid van de Club van honderd was de initiatiefneemster voor dit concert. Koor en dirigent waren erg enthousiast en gemotiveerd om qua keuze van het repertoire zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de bezoekers en er een mooi concert van te maken. Gezien de reacties is dit goed gelukt: het werd een ontspannen, rustig, gezellig concert waarbij aandachtig werd geluisterd en waar dit kon goed werd meegezongen.

Dit initiatief is wat het koor betreft zeker voor herhaling vatbaar!