Muzikaal opkikkertje in Antonia Terborg

Op woensdagmiddag 22 maart trad het Ettens Mannenkoor op in Huize Antonia in Terborg met een klein concert voor bewoners en mede-werkers.

Ondanks dat het een doordeweekse middag betrof, stond er een flink aantal zangers strak in het pak op het toneel. Op dit toneel was kennelijk ook iets opgevoerd in zomerse sferen, want er stonden een kartonnen caravan en een bar op het podium. Theo Köster nam prompt plaats achter die bar.

Hoewel het koor wel al vaker in Huize Antonia had opgetreden, was er dit keer een speciale gelegenheid. Sinds enige tijd verblijft, na een ongelukkige val, ons erelid Piet Willemsen hier. Enkele dagen na het concert werd hij 92 jaar!

Dirigent Nick Moritz sprak hem toe en memoreerde het feit dat Piet 72 lid is van het koor en dat hij al 12 jaar bij het EMK zong, toen onze dirigent geboren werd.

Prompt merkte een van de bewoners op, dat hijzelf 18 jaar lid was geweest van het Ulfts Mannenkoor.

Overigens bezocht Piet Willemsen tot zijn val nog trouw elke maandagavond de repetities.

Het repertoire bestond uit een afwisseling van “serieus koorwerk” en oudhollandse meezingers. 1e tenor Ton Bod vertolkte het “Ik hou van Holland”, beroemd geworden door de uitvoering uit 1937 van de Oostenrijks-Hongaarse tenor Joseph Schmidt.

Het was een mooie middag en Piet Willemsen met zijn dochters gezeten onder een ereboog, heeft er zichtbaar van genoten.

Henk Sluijters