pianoberichten van 7 mei 2018

• Binnenkort bezoekt een logopediste ons koor om te kijken hoe wij zingen en feedback te kunnen geven hoe wij kunnen verbeteren.
  • De echtgenote van koorlid Aloys Doppen is overleden.
  • De echtgenote van Jos Leuverink (lid van de concertbegeleidingscommissie) is overleden.

Scheveningen
Mannen zoals jullie weten hebben we ons ingeschreven voor een muziekfestival op 16 juni in Scheveningen.

Er doen daar verschillende koren mee aan dat festival, maar ook harmonie en fanfare orkesten. Wij zijn er samen uit wat gezellig kan zijn, waar we contact met elkaar kunnen hebben en we zingen zodat het EMK in Nederland bekender wordt. Misschien ontmoeten we wel organisatoren die ons willen uitnodigen. In elk geval ligt de lat NIET hoog, al willen we wel een mooi EMK-plaatje neerzetten.

We vertrekken om 8.00 uur uit Etten vanaf Parkeerplaats Köster met de bus. Tussen 10.00 en 11.00 uur is er een ontvangst met koffie en thee voor de deelnemers in Restaurant Pier Zuid op de boulevard.

Vanaf 11.00 uur beginnen de optredens op verschillende locaties. Op de trappen bij de Pier, op de trappen bij het Aquarium en op de trappen op het Kurhausplein.

Tussen 13.00 en 14.00 uur is er een gezamenlijke lunch in Restaurant Pier zuid, waarna er tussen 14.00 en 16.30 uur weer optredens zijn op de verschillende locaties.
Om 17:00 uur is er een gezellige afsluiting.

Tussen 18.00 uur en 19.00 uur gaan we weer met de bus terug naar Etten. Verwachte tijd thuiskomst 20:00-21:00.

Kosten voor de zangers zijn € 15,- voor eten en drinken, de bus kosten worden betaald door de club, wij zelf dus. Kosten voor eten en drinken graag gepast contant voldoen bij het instappen.

De meegaande dames betalen zelf de bus en verblijfskosten, de bus kosten voor de dames zijn € 15.- Graag gepast contant betalen bij instappen.

Wil je nog inschrijven: dat kan vanavond nog!

IJsselstein
Op 6 oktober hebben wij ons koor ingeschreven voor een zangersconcours in IJsselstein. Dit wordt georganiseerd door het KNZV Midden Nederland.

Dit concours is te vergelijken met het concours in Dronten 2016, waar wij ook met mooi succes aan hebben meegedaan.

Het wordt gehouden in het Fulcotheater. Een greep uit de koren die ook mee doen:   Enka Mannenkoor (50 man uit Ede) , IJsselzangers (25-30 zangers uit Krimpen a/d IJssel),
Thomassen Mannenkoor (uit Rheden), Tiels Mannenkoor (ruim 50 zangers uit Tiel) , en het Zeister Mannenkoor. (uit Zeist)

Wij hebben een verplicht nummer in categorie B kunnen kiezen uit een reeks : Pater Noster van de Klerk,  Gott in der Natur van Schubert, Chor der Matrosen van Wagner,
Sömeralt Sörmikule van Turbin, Chevaliers de la table Ronde van Rats en Mijn Boerenland van Flipse.

In overleg met onze muzikaal leider Nick Moritz is dat “Het Matrozenkoor” geworden omdat we dat al aardig kennen. Bovendien hebben we onze tijd goed te besteden aan andere evenementen en concerten, zoals de filmconcerten.  (met geprojecteerde! filmbeelden )

Verdere te zingen nummers zullen zo spoedig mogelijk op de website worden gezet, zodat we ze vooraf ook thuis kunnen oefenen, dat is vooral belangrijk voor de nieuwe leden.

Voor het EMK is de deelname niet om hier te WINNEN en hoge punten te scoren zodat we promoveren naar categorie A. Dat is leuk, maar in eerste opzet willen we een leuk uitje waar we lekker kunnen zingen. De ambitie is nu een fijne dag samen te hebben. ALS dat bij jullie naar méér smaakt kan dat later best ook ingevuld worden.

We willen vooral een rapport met feedback, wáár we nog kunnen verbeteren en net zoals bij vorige deelnames meten of we al verbeterd zijn op de pijnpunten. Zo monitoren we onze ontwikkeling in het koor.

Wil je nog inschrijven, dat kan nog!

Zodra we méér gegevens hebben geven we die z.s.m. door aan jullie.

Geplaatst in Piano praat.