Reisdag regendag!

Op dinsdag 27 mei verhuist het koor van Klosterneuburg naar Lengries. In Wenen hebben we een paar fantastische dagen gehad: mooie concerten, een relaxte stad met een autovrije binnenstad en steeds prachtig weer. We nemen muzikaal afscheid van het strakke parkhotel en haar personeel.

Parkhotel Klosterneuburg

De start is vandaag goed wat het weer betreft, maar zodra de iets hogere heuvels worden bereikt richting Salzburg slaat het weer om en begint het op een gegeven moment te regenen.

Salzburg

Dit doet het ook in onze tussenstop Salzburg, de stad van Mozart en vele anderen. Dit weerhoudt velen er niet van om de vrolijke noot te blijven zien (onder andere door een paraplu te kopen met muziekopdruk!) en het geboortehuis van Mozart, de dom, een kerkhof of een andere bezienswaardigheid te bekijken. Na deze tussenstop van een paar uur arriveren we in de vroege avond bij het sfeervolle en bij de streek passende hotel Arabella Brauneck in Lenggries, een (wintersport)plaatsje 60 km ten zuiden van München, het thuishonk voor de komende dagen.

Geplaatst in Koorreis 2014, Public.