Steenovenconcert 2014

Ettens Mannenkoor en muziekvereniging Concordia Eefde in Steenovenconcert.

Poster Steenoven concert 2014

Bij het jaarlijkse Steenovenconcert in Etten op 14 juli, traditioneel de sluiting van het seizoen, treden dit jaar het Ettens Mannenkoor en muziekvereniging Concordia uit Eefde op twee podia gezamenlijk op. Dit concert belooft dit jaar net zo’n spektakel te worden als het gezamenlijke concert dat deze twee verenigingen op 8 maart in een uitverkochte Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen gegeven hebben. Dit concert was de afsluiting van het jubileumjaar dat beide verenigingen ter gelegenheid van hun 100 jarig bestaan in 2013 vierden.

De samenwerking op 8 maart van deze twee enthousiaste verenigingen met ervaren en deskundige dirigenten is uitstekend bevallen. Voor een geanimeerd publiek werden diverse bekende en nieuwe werken uitgevoerd. Een krant schreef onder andere: “Een toegift kon na een staande ovatie natuurlijk niet ontbreken. Het werd “Kalinka”. Kalinka is de Russische benaming voor de plant die Nederland bekend staat als de Gelderse Roos. Het zal niet voor niets zijn dat deze twee bloeiende verenigingen uit Gelderland dit stuk kozen als afsluiting van hun jubileumjaar.”

Tijdens het Steenovenconcert zullen beide vereniging, gezamenlijk en afzonderlijk, opnieuw bekende en minder bekende werken ten gehore brengen. Onder andere bekende nummers als de “Exodus Song”, “Conquest of Paradise”, “Kalinka” en “The Battle Hymn of the Republic” worden gezamenlijk opgevoerd. Ook de bekende musicalcompositie “A Concert Celebration” van Andrew Lloyd Webber wordt op deze concertavond ten gehore gebracht.

SteenovenConcert

Het bijzondere aan dit concert is de ongedwongen sfeer en de unieke locatie waar dit concert gegeven wordt. Voor het zestiende jaar wordt de loods van de voormalige steenfabriek “De IJssel” omgetoverd tot een unieke concertlocatie waar de twee verenigingen zich op zonnige wijze presenteren. Vorig jaar werd de opeenvolgende reeks tijdelijk onderbroken door het grote jubileumconcert van het Ettens Mannenkoor op 6 juli met Guido’s Orchestra.

Tussen twee campings en met een zomers repertoire heeft dit concert alle nodige ingrediënten in zich om volop in vakantiestemming te komen.

Het concert begint om 20.00 uur en
De toegang is gratis.
Een vrije gift wordt van harte aanbevolen.

Locatie (navigatie)
Oude IJsselweg 28, Etten