Terugblik op promotietoer Doetinchem

Terugblik op promotietoer door het centrum van Doetinchem
15 september 2012

We hadden best wel een beetje schrik voor slechte weer op deze zaterdag. Maar gelukkig stond op zaterdagmorgen al vroeg het zonnetje  hoog in de hemel, dus de weergoden waren ons dit keer goed gezind.

Een kleine 80 zangers konden we verwelkomen in de kelder van Fred en Douwe waar we de gelegenheid hadden om in te zingen.

De eerste locatie was in de Heezenstraat bij de Roos Lederwaren. Wij trokken met onze karavaan al direct de aandacht van het publiek, we hadden nogal wat rollend materieel bij ons,  en een hele mooie grote banner met de affiche voor het  concert met Guido’s Orchestra  op 6-7-2013.

Nadat alles geïnstalleerd was introduceerden wij ons met de Keerls en er was al direct een behoorlijke toeloop van winkelend publiek. Zoals altijd wist Nick, tussen de nummers door, met zijn bijzondere manier van presenteren de mensen te boeien en op hun plek te laten, waardoor de menigte alleen maar groter werd en het eigenlijk jammer was om op te breken en naar de volgende locatie te gaan, maar dat was nu eenmaal de planning van de dag.

Dwars door het centrum en dus veel aandacht trekkend togen we naar ‘t Brewinc, waar we op uitnodiging van ons lid Wim Hijink de open dag van het Senioren Ontmoetingspunt luister mochten bij zetten. In de mooie grote hal van ’t Brewinc konden wij ons goed laten horen en trakteerde Armanda ons op een muzikale verrassing door Domine Salvam Fac wel op een heel bijzonder manier te begeleiden ( wij waanden ons plotseling in een grote kerk) .

De volgende locatie was in de stad, op de hoek bij Promiss en Bakkerij Vinkenborg. Een hele goede locatie bleek, want ook hier stroomde het publiek  in grote getale toe waardoor er al direct filevorming in de Hoofdstraat was. Ook hier weer volop gelegenheid om flyers uit de delen en daarvoor nog onze grote dank aan Maria Holtus die in haar eentje half Doetinchem heeft voorzien van onze aankondiging voor het  concert met Guido’s Orchestra!

Nadat we als laatste  Boedy Imja hadden gezongen namen we ook nu weer afscheid van deze locatie en liepen wij  door de Hamburgerstraat naar de finale locatie bij de Catherinakerk waar we letterlijk in het zonnetje stonden om ons te presenteren. De terrasjes  zaten stampend vol en daarvoor vormde zich een steeds groter wordende kring van passerend publiek die wij met onze zang en Nick en Armanda met hun presentatie, wisten vast te houden. Domine Salvam Fac,  Amazing Grace, Benia Calastoria, The Rhythm of Life, The Saints en de 12 Rovers met weer een prima solo van Fons Krabben waren de hoogtepunten voor zangers en publiek, maar zeker ook Siyahamba onder leiding van Armanda wist het publiek te bekoren.

Het doel om zoveel mogelijk mensen met het Ettens Mannenkoor en onze plannen voor 2013 kennis te laten maken  is zeker gelukt. Er zijn zelfs al voorinschrijvingen voor toegangskaarten van het  concert met Guido’s Orchestra  ingeleverd. Daarnaast hebben wij hele positieve reacties mogen ontvangen vanuit de horeca in Doetinchem en mogelijk dat dit leidt tot iets moois in de binnenstad voor volgend jaar.

Het Ettens Mannenkoor op een positieve, dynamische manier uitdragen naar het publiek, dat hebben we zeker weten te bereiken dankzij de inzet van de zangers en dirigenten.

Namens de organisatie van deze Promotoer,

Ruben Ebbers, Marc Leuverink en Martin Sluyter.

Schrijf een bericht

6 berichten op "Terugblik op promotietoer Doetinchem"

Volgen?
Sorteren op:   nieuwste | oudste
Martin Köster

Vooraf wist ik niet wat ik ervan vewachten kon.
Het was een fijne middag. De evaluatie achteraf bij De Bank was ook voor herhaling vatbaar.
Martin.

Ruud Tuijten

Het was een mooie dag met veel publiek die inderdaad bleven “plakken”
Het was ook een intensieve middag want buiten zingen vraagt toch iets meer.
Vandaar, zoals Martin al zei, het prettig vertoeven was achteraf op de Bank. Of is het in de bank ? We zaten in ieder geval bij de Bank. Kan me eigenlijk niet zo goed meer herinneren waar die evaluatie over is gegaan maar ik kan me voorstellen dat het over ons optreden is gegaan.
Kortom wat mij betreft mogen we elk jaar roepen dat we 100 worden !

Chrysto Wormskamp

Veel mensen op straat bleven staan, wiebelden op de maat van de muziek mee of zongen zachtjes mee. Blijkbaar hebben we hen geraakt want ze blijven zomaar 10 minuten luisteren. Gaaf als je dat kunt bereiken met z’n allen!

Koos Kock

Vond het een geslaagde promo-tour. Ik werk in Doetinchem en heb al veel leuke positieve reacties mogen ontvangen.

Henk Ruessink

Stinkend jaloers dat ik er niet bij was, helaas moest ik werken. Fijn dat het zo goed verlopen is en er positieve reacties kwamen.

Mooie dag waarbij we ons goed geprofileerd hebben.

wpDiscuz