We liggen op koers!

Wij liggen op koers voor het grootste jubileumconcert op zaterdag 6 juli. Samen met Guido´s Orchestra van Symphonica in Rosso wordt die dag in Gendringen een spectaculair concert gegeven. Daarvoor wordt de tennishal van Kei Fit tot concertzaal omgebouwd. Een prachtige showbühne met professioneel licht en geluid zorgt er voor optimale omstandigheden. Op videowalls krijgt het publiek close-ups uit de voorstelling te zien. Met Dennis ten Vergert is de solist voor enkel nummers van Queen aangetrokken. Deze veelzijdige zanger is bekend van zijn rollen als Tarzan en Zorro.

Het concert op 6 juli vormt het hoogtepunt in de viering van het 100-jarig bestaan. Al sinds meer dan een jaar werkt het koor aan vernieuwend repertoire voor het spektakel. “We hebben gekozen voor een showconcert met veel muziek in keltische sfeer”, vertelt Chrysto Wormskamp als voorzitter van het koor. “Veel mooie muziek uit Ierland, Wales en Engeland heeft ´keltische roots´, maar de stijl is ook naar Amerika overgewaaid. Zowel hele opgewekte en energieke nummers als meer melancholische en intieme ballades spreken een breed publiek van jong tot oud aan.”

Guido´s Orchestra is, als vaste begeleider van de Symphonica in Rosso concerten in het Gelredome, de ideale begeleider voor het concert. “We hebben echt staan juichen toen we dit orkest aan konden binden. Het is een fantastisch en puur professioneel ensemble. Ze gaan ons in heel veel nummers begeleiden. Onze dirigent heeft nummers uit hun repertoire voor ons bewerkt en omgekeerd hebben zij orkestarrangementen bij onze nummers geschreven.”

“Zo is een prachtig programma tot stand gekomen”, vervolgt Wormskamp “Bekende hits als ´Who wants tot live forever´ en ´We are the Champions´ van Queen naast minder bekende, maar bij ons vaste publiek zeer gewaardeerde, juweeltjes als ´Vivere´ en ´Cantico della Creature´. Verder filmmuziek als ´Conquest of Paradise´, ´Exodus Song´ en ´Pirates of the Caribean´ en muziek om bij weg te dromen zoals ´Fields of Athenry´en ´Nella Fantasia´. We gaan het publiek op veel fronten verrassen. Er zit muziek bij die je zeker niet van zo´n groot mannenkoor verwacht. De kerels moeten flink aan de bak. Vlot, lichtvoetig en zelfs met humor. Verder natuurlijk ook met robuuste zang en veel energie.”

Armanda ten Brink zorgt met haar kristalheldere stem voor enkele prachtige solo´s. Deze professionele zangeres is als stemcoach aan het koor verbonden. Met Dennis ten Vergert is de tweede solist al genoemd, ook hij staat garant voor vocaal spektakel. Guido Dieteren, de charismatische leider van Guido´s Orchestra neemt enkel virtuoze vioolsoli voor zijn rekening.

MIS DIT UNIEKE CONCERT NIET!

Geplaatst in Jubileum 2013, Public.