logo ff bi-jproaten
Jaargang 9, nummer 1, mei 2021

Beste lezer van onze digitale nieuwsbrief

Beste allemaal,
Het vaccineren is op stoom, versoepelingen lijken een volgende fase in te gaan. Ik kijk uit naar het moment iedereen weer live te ontmoeten.
Wekelijks zien we veel zangers in de ZOOM-repetitie of in de vele commissievergaderingen die allemaal online zijn.
EMK Niels Berendsen
Het koor staat verre van stil! Dat blijkt ook uit de inhoud van deze nieuwsbrief.
De vele commissies zijn aan het werk en presteren het om prachtige initiatieven te lanceren.
Hierover kun je meer lezen in deze nieuwsbrief.

Ik wens je veel leesplezier,

Niels Berendsen
Voorzitter

Verkiezing Club van het jaar 2021

EMK_CvhJ
Het Ettens Mannenkoor doet mee met de verkiezing van Club van het jaar en is genomineerd. De verkiezing bestaat uit een gedeelte waarbij iedereen op zijn favoriete club/vereniging kan stemmen en een jurygedeelte. Op www.clubvanhetjaar.nl is informatie te vinden over deze verkiezing.
Op 17 mei waren er 569 stemmen uitgebracht op het Ettens Mannenkoor dat daarmee eerste staat in de gemeente Oude IJsselstreek en tweede in de provincie Gelderland. Deze week kan er nog gestemd worden, tot 24 mei. Omdat we ook graag eerste willen worden in de provincie Gelderland willen we deze week nog even flink gas geven. Heb je zelf al gestemd? Heb je je partner, vrienden, buren, kennissen, kinderen, collega's, de bakker en de groenteboer al gevraagd om op het Ettens Mannenkoor te stemmen? En hebt je gedacht aan al je Whatsapp groepen? Graag!

Werf stemmen voor uw Ettens Mannenkoor!

https://www.clubvanhetjaar.nl/?elected@vote=920731
EMK 2019-02-16 15 Zutphen foto concert EMK en Concordia Eefde, foto Pascale Drent Fotografie
Toelichting (zie clubvanhetjaar.nl):
"Op 26 mei worden de gemeente- en provinciewinnaars bekend gemaakt. De gemeentewinnaars worden op basis van de meeste stemmen vastgesteld. Je hebt minimaal 50 stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar.
De jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars (op basis van het aantal stemmen) de provinciewinnaar. In deze fase gaat het om de opgegeven motivatie waarom jouw club ‘Club van het Jaar’ zou moeten worden. Het is dus heel belangrijk om de veerkracht van jouw club aan de hand van de ondernomen initiatieven goed te beschrijven bij de aanmelding. Dit vergroot de kans dat jouw club provinciewinnaar wordt en wellicht Club van het Jaar 2021."

"Dit jaar introduceren we een ‘wildcard’ voor een sport- én een cultuurclub. Deze clubs worden gekozen door de jury op basis van de opgegeven motivatie waarom zij de titel ‘Club van het Jaar’ verdienen. Hierbij kijken we naar de getoonde veerkracht en gave initiatieven die het afgelopen jaar ondernomen zijn. Het aantal verkregen stemmen is hierbij niet relevant. De wildcard-winnaars mogen zich vervolgens, net als de provinciewinnaars, online presenteren aan de jury in de week van 1 juni."

"De provincie- en wildcardwinnaars pitchen in de week van 1 juni hun club online voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sport- en cultuurwereld. De vakjury beslist vervolgens welke sport- en cultuurclub zich in 2021 ‘Club van het Jaar’ mogen noemen. De winnaars worden tijdens een feestelijke Award uitreiking op woensdag 9 juni bekend gemaakt en krijgen de prijs uitgereikt."

Nieuwe huisstijl Ettens Mannenkoor

ETTENS MANNENKOOR
Het zal u zeker niet ontgaan zijn dat de verenigingen in de cultuursector en vooral ook de koren (zingen zou extra gevaarlijk zijn door de mogelijke verspreiding van het virus door de lucht via aerosolen) keihard geraakt zijn door de maatregelen in verband met het coronavirus. Naast het feit dat alle financiële verplichtingen gewoon doorlopen en daarnaast veel afspraken en contracten niet door konden gaan, is er natuurlijk ook nog het menselijke aspect. Geen contact met je mede muzikanten, niet het wekelijkse uitje, niet je grootse hobby kunnen uitoefenen, gemis van je sociale contacten, geen concerten kunnen geven. Door deze situatie en onder andere ook doordat zich nu weinig nieuwe leden aanmelden heeft een groot aantal koren veel moeite om de levendigheid in de vereniging te behouden.
P1110974
Logo op een pak uit 1968
Dit is echter zeer zeker niet het geval bij het Ettens Mannenkoor. Het koor heeft deze tijd gebruikt om juist de reeds gemaakte plannen verder en sneller door te voeren. Het EMK heeft het gepresteerd om met grote regelmaat contact te blijven houden met de leden. Elke maandagavond is er een repetitie in de zoom-vorm met altijd de enthousiaste dirigenten. Elkaar kunnen zien en soms horen geeft dan toch een extra kik. Eens in de zoveel tijd een belletje van het bestuur met de vraag hoe het gaat. Het organiseren van een prachtige online bingo waar enorm veel leden en familie aan hebben meegedaan. Er zijn diverse bestuurs- en commissievergaderingen allemaal online, waarbij gebleken is dat er op deze digitale manier veel geregeld kan worden.
Het belangrijkste nieuws is nu dat de nieuw gevormde PR commissie van het Ettens Mannenkoor een bijzonder communicatieplan heeft uitgewerkt met onder andere een volledig nieuwe huisstijl met een prachtig passend nieuw logo. Met akkoord van het bestuur werd tijdens de online Algemene Ledenvergadering van afgelopen maart dit plan en logo aan de vele ingelogde leden gepresenteerd en iedereen is dolenthousiast.
EMK 1923
De oudst bekende foto van het Ettens Mannenkoor bij het tienjarig bestaan in 1923.
Na een periode van bijna 110 jaar wordt het logo vervangen door een frisse, heldere en zeer herkenbare uiting. Gekozen is voor een volledige naam, met G-sleutel in een cirkel met de kleuren rood en goud/geel. De PR commissie: “De tekst ETTENS MANNENKOOR is omlijst met een cirkel wat daardoor een compact geheel weergeeft, zoals een koor moet klinken: als een eenheid. In de cirkel is een “goudkleur” weergegeven, gouden stemmen voor een gouden toekomst”. Vanaf midden mei zal op alle social media, aankondigingen, entreebewijzen en andere communicatiemiddelen dit mooie logo prijken.

Door middel van het nieuwe communicatieplan en de nieuwe huisstijl met logo is het Ettens Mannenkoor voorbereid op de toekomst. Onder andere door de nauwe samenwerking van de PR commissie en de Muziekcommissie heeft het Ettens Mannenkoor een gouden toekomst voor zich en zal het koor meer dan ooit van zich laten horen.

IJstaartenaktie!

Het Ettens Mannenkoor organiseert dit jaar voor vaderdag (20 juni) een ijstaartactie. Door actief de handen uit de mouwen te steken probeert het koor de inkomsten, die al een aantal jaren om verschillende redenen onder druk staan, op peil te houden. Daarom is deze ijstaartactie bedacht. U kunt kiezen uit twee soorten. Door één of meerdere van deze overheerlijke ijstaarten te kopen steunt u het koor.
Het bestellen en afrekenen kan geheel coronaproof via de website ettensmannenkoor.nl. U kunt bestellen tot 25 mei.
Foto ijstaartenactie
Tekst ijstaartenactie

Grootse vaderdag ijstaartenactie

Na meer dan een jaar thuiswerken, thuisonderwijs en noeste arbeid,

is het op Vaderdag tijd om de papa’s eens goed in het zonnetje te zetten

met de EMK-ijstaart, gratis thuisbezorgd voor alle papa’s.


Omdat de taarten worden thuisbezorgd is het voor een goede en snelle verwerking belangrijk dat je jouw adresgegevens invult (inclusief postcode) en graag jouw telefoonnummer. Dit laatste om contact op te kunnen nemen in onverhoopte gevallen.
IJstaart 1

Uitreiking nieuwe soft shell jassen

In 2019 is Titus Aaldering, de “kledingman” van het koor, samen met Frank Hageman van Gilsing Mode in Didam gaan nadenken over een alternatief voor het fleecevest dat tot nu toe bij (korte) serenades van het koor wordt gebruikt. In januari 2020 wordt het alternatief aan het bestuur gepresenteerd: een jas van soft shell. Het ziet er veel beter uit dan het fleece vest en is minder warm in de zomer. In februari besluit het bestuur dat de jas aangeschaft kan gaan worden. De Club van Honderd van het koor wil de aanschaf betalen. De bedoeling is de jassen uit te reiken tijdens de algemene vergadering van 23 maart 2020. De corona pandemie gooit ook hier roet in het eten en deze uitreiking gaat niet door. Op 10 oktober 2020 is er een officiële presentatie en overhandiging bij Gilsing in Didam aan Maurice Ebbers, voorzitter van de Club van Honderd en Niels Berendsen, voorzitter van het Ettens Mannenkoor. Op 21 oktober staat hierover een artikel met de volgende foto in Oude IJsselstreek Vizier.
Gilsing
De jassen hangen ondertussen dus al maanden bij Titus thuis, netjes op kledingrekken en op repetitiemapnummer van het koor geordend. Omdat de coronapandemie maar voortduurt heeft het bestuur dit voorjaar het voorstel van Titus overgenomen om over te gaan tot een coronaproef uitreiking op 16 mei 2021.
P1110970
Alle leden, de dirigenten en de floormanager worden met partners en andere gezinsleden tussen 10.00 en 14.00 in twaalf time slots bij huize Aaldering, Huifkarcentrum Bergh in Loerbeek, verwacht waar ze worden opgewacht door de organisatoren Titus Aaldering en Marc Leuverink.
logo_340
P1110978
Titus en Marc met de nieuwe soft shell jas, het oude fleece vest hebben ze uit gedaan.
Eerst is er koffie of thee op het terras en iets lekkers van bakkerij Ebbers. Daarna is er een mogelijkheid om een mooie fietstocht te maken van 38 km met diverse pauzemogelijkheden. Ook kan gekozen worden voor een tweetal autoroutes van 60 en 80 km met ook diverse mogelijkheden om te pauzeren.
DSC_5151
P1110968
DSC_5168
DSC_5182
De voor de soft shell jas ingeruilde fleecevesten worden geschonken aan de Moeder Teresa Stichting in Ulft, die hulp biedt aan de allerarmsten in Oost Europa, met name in Roemenië. Op deze dag zijn er 90 soft shell jassen opgehaald en dus ook 90 fleecevesten ingenomen.

Titus en Marc met partners Lucy (achter de bar) en Natasha (bij het uitdelen en innemen van de jassen en vesten) heel erg bedankt voor de goede organisatie! Ook de routes vielen erg in de smaak bij de leden. Het was mooi om elkaar weer eens in levende lijve te zien en te spreken. Dit smaakt naar meer, maar om weer wekelijks bij elkaar te komen om te kunnen repeteren en daarna concerten te geven moeten we nog even geduld hebben.

Club van Honderd bedankt voor deze mooie moderne jas! Het is een aanwinst voor het koor en als we weer mogen zingen gaat hij zeker goed van pas komen.

Agenda

Bij het uitkomen van deze Nieuwsbrief in mei 2021 is het niet duidelijk wanneer het koor weer met repeteren kan gaan beginnen. We verwachten nu "ergens in het najaar", zodat mogelijk rond de kerst een eerste concert zou kunnen worden gegeven, maar er valt nu nog niets met zekerheid over te zeggen. We verzoeken u daarvoor onze website www.ettensmannenkoor.nl in de gaten te willen houden.
Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door:
Uitschrijven | Abonnement beheren

Ettens Mannenkoor
p/a Vulcaanstraat 13
7011 EP Gaanderen