Nick en Armanda overvallen tijdens ZOOMen met het EMK

Maandagavond was de wekelijkse repetitie via ZOOM van het Ettens Mannenkoor. Armanda ten Brink verzorgde heel enthousiast als altijd het inzingen en daarna het pianospel tijdens het voorzingen en dirigeren van Nick Moritz.

Een recordaantal van 49 zangers deed enthousiast mee tot het moment dat er tegen het eind van de repetitie enige consternatie ontstond, net toen ‘de Kearls uut Etten’ werd gezongen: Niels Berendsen en Maurice Ebbers, voorzitters van het koor en de Club van Honderd van het koor, waren binnengekomen met een grote stapel cadeau’s.

Nick ging aanvankelijk onverstoorbaar door en Niels en Maurice zongen mee met dit lijflied van het Ettens Mannenkoor dat vaak bij het begin van een concert gezongen wordt. Daarna volgde de huldiging van de dertig jaar aan het koor verbonden Nick en Armanda. Niels hield een toespraak waarin hij benadrukte dat het koor dit feest heel graag op een heel andere manier had willen vieren, maar dat dit nu het maximaal haalbare was. Daarna overhandigden ze cadeau’s: bloemen, een doos persoonlijke boodschappen van de zangers, een kerstpakket, een kerststol en een persoonlijk cadeau: een beeldje in de vorm van een stemvork en een G sleutel met op de voet onder de naam van Nick en Armanda gegraveerd “30 jaar Ettens Mannenkoor 1990-2020”.

De jubilarissen vormen al dertig jaar, vanaf 1990 dus, het artistiek team van het Ettens Mannenkoor:

Nick als dirigent met een grote vakbekwaamheid en kennis van zaken. Altijd weloverwogen en rustig dirigerend en voortdurend kijkend naar mogelijkheden om de kwaliteit van het koor te verbeteren. Tijdens concerten heeft hij met kleine, soms bijna onzichtbare gebaren, het koor “in zijn vingers” en zijn aanwijzingen worden uitstekend opgevolgd blijkt vaak bij de evaluatie tijdens de eerstvolgende repetitie.
Fenomenaal is zijn vermogen om tijdens een concert volledig uit zijn hoofd muziekstukken in te leiden en aan elkaar te praten.

Armanda als zangpedagoog, solist, dirigent en vocal coach en vooral ook als pianist: ze speelt ook tijdens repetities de sterren van de hemel en kruipt vrolijk met de beste pianisten van Nederland, zoals bijvoorbeeld Jan Vayne, achter de piano om er samen lustig op los te spelen. Altijd vrolijk en enthousiast krijgt ze bij het inzingen honderd man stil en aan het werk.
Het koor feliciteert Nick en Armanda van harte met hun 30-jarig jubileum en hoopt nog lang met dit fantastische artistieke team samen te kunnen blijven werken!