Berdien en EMK hebben contact met publiek

Het Ettens Mannenkoor heeft samen met rasartiest Berdien Stenberg op 13 juni een succesvol concert gegeven. In de RK kerk te Etten genoot het publiek ruim twee uur lang van sonore zang en heldere fluitklanken. Bij het musiceren op hoog niveau, viel vooral de ontspannen sfeer op. Berdien Stenberg is niet alleen een prima fluitiste, ook als entertainer staat zij haar mannetje. Met haar aankondigingen en haar fluitspel wist zij de aandacht vast te houden. Dirigent Nick Moritz sloot daar prima op aan. In zijn presentaties wisselden interessante informatie en kwinkslagen elkaar af.  Het koor voelde zich thuis in de ontspannen sfeer en zong het gevarieerde programma met veel kwaliteit en nuance.

EMK en Berdien Stenberg in Concert

EMK en Berdien Stenberg in Concert

De kwaliteiten van Stenberg zijn natuurlijk al sinds jaren bekend. Door ziekte is ze enige tijd uit beeld geweest. Zaterdag bewees zij dat zij het optreden niet heeft verleerd. Watervlug en virtuoos in het ene nummer en verstild en ingetogen in een ander, het klonk allemaal even mooi. Achter de vleugel zat haar vaste begeleider Riè Tanaka als de vertrouwde rots in de branding. Twee nummers van het koor kregen extra diepte door de medewerking van deze twee toppers. Het publiek waardeerde alle bijdragen met stevig applaus.

Vriendschapsconcert

Vriendschapsconcert

Dat applaus werd in de loop van het concert steeds enthousiaster. Het publiek liet zich vangen door een boeiend concert zonder zwakke plekken. Een prachtig gezongen Marialied werd zelfs met gejuich en bravogeroep beloond. Het EMK heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een koor dat de nuances van fluisterzacht tot het betere spierballenvertoon uitstekend beheerst. In de persoon van Armanda ten Brink heeft men een vaardig pianiste en fraaie soliste in huis, maar ook de eigen solisten laten zich in mooi verzorgde zang beluisteren. Dirigent Nick Moritz zet karaktervol de muzikale lijnen uit. Al met al een gezond koor dat in aanloop naar het avontuur van een nieuwe Carmina Burana op 13 februari 2016 in Amphion goede stappen heeft gezet.

 

Geplaatst in Public.