Boek 100jr EMK

Boek “Honderd jaar Ettens Mannenkoor”

Het Ettens Mannenkoor bestaat in 2013 honderd jaar en bij zo’n bijzonder jubileum hoort een bijzonder jubileumboek. De geschiedenis van een groot en mooi koor als het Ettens Mannenkoor verdient het om vastgelegd te worden voor het nageslacht.

Ruim twee jaar lang hebben vier EMK-leden gespit in de geschiedenis van het

Voorzijde van het boek “Honderd jaar Ettens Mannenkoor”

honderdjarig koor. Archieven werden doorgenomen, honderden foto’s, krantenknipsels, programmaboekjes en andere documenten werden bekeken en geselecteerd en er werd vooral met veel mensen gesproken. Mensen in en rond het koor; mensen die nu nog betrokken zijn bij het koor, maar ook familieleden van beroemde “EMK-ers” uit het verleden.

Al dit werk heeft een boek opgeleverd dat een beeld geeft van een bijzonder koor dat door de jaren heen een zeer bijzondere betekenis heeft gehad en nog heeft in Etten en in de Achterhoek. Veel aandacht is er voor mensen die het EMK groot hebben gemaakt, dirigenten, bestuursleden, solisten en vrijwilligers.

Ondanks het feit dat het eigen archief in de oorlogsjaren verloren is gegaan, is er uit privé-archieven veel oud materiaal boven water gekomen, waardoor het boek een compleet beeld geeft van 100 jaar EMK.

Uitgeverij Fagus in Aalten/IJzerlo, specialist in regionale (cultuur)historische uitgaven, heeft van “Honderd jaar Ettens Mannenkoor” een aantrekkelijk boek gemaakt:

  • A4-formaat;
  • harde omslag;
  • rond 150 pagina’s;
  • ruim 220 illustraties, veel in kleur.

Koop hier het boek:

 22.50Kopen