En we zijn weer thuis!

De ochtend van de laatste dag in Lenggries brengen degenen die dat willen door met een uitstapje naar het negen kilometer verderop gelegen Bad Tölz, wandelen in het bos of rusten wat uit van de inspanningen van deze week.

Bad Tölz is bekend van de geneeskrachtige jodiumbaden. Wij houden het vooral bij het bekijken van de oude stad door het beklimmen van de Marktstraat vanaf de rivier de Isar. Aan beide kanten van de straat staan grote gebouwen met mooie muurschilderingen, soms uit de 18e eeuw.

Lenggries en de Bayerische Alpen

Lenggries en de Bayerische Alpen

Na de vijf concerten van deze week is er nu tijd voor ontspanning en ’s middags heeft de reiscommissie een feestmiddag georganiseerd in de grote zaal tegenover het hotel. Het is duidelijk dat de stemmen niet meer gespaard hoeven te worden voor hoge en lage klanken en dolce zingen: voor degenen die voor de eerste keer een koorreis meemaken is het een openbaring dat het Ettens Mannenkoor niet alleen goed kan zingen, maar ook andere kwaliteiten kent. Diverse en zeer gevariëerde stukjes worden opgevoerd, vaak begeleid met zang natuurlijk, mooi verkleed en gevuld met fijnzinnige humor. Het is goed dat de zaal apart van het hotel staat, want in de richting van het avondeten, dat een uur wordt uitgesteld, lijken de decibellen toe te nemen.

Het EMK zingt voor personeel hotel

Het EMK zingt voor personeel hotel

De bussen staan klaar

De bussen staan klaar

De volgende morgen vertrekken we om 9.00 uur precies met de twee dubbeldeksbussen met aanhanger. De hele reis is het prachtig weer en we komen door hele mooie landschappen: eerst nog even een stukje Beierse Alpen. Achter ons kunnen we de Zugspitze zien, met bijna 3000 meter de hoogste berg van Duitsland. We passeerden München en Nürnberg en na bijna 4 uur rijden stoppen we voor het eerst om 12.45 bij een hele mooie raststätte boven Würzburg: de hele stad met talrijke kerken en een grote burcht op een berg ligt aan onze voeten.

Tussenstop-op-Parkplatz-we-zingen-voor-de-jarige-Theo-Pastoor.

Tussenstop-op-Parkplatz-we-zingen-voor-de-jarige-Theo-Pastoor.

We zingen hier nog even voor koorlid Theo Pastoor die vandaag 80 jaar geworden is. Zijn zoon Ronald belt eerst op naar Etten, laat zijn zusje de telefoon op de speaker zetten en dan zingen wij twee liederen. Er komt applaus terug uit Etten zegt Ronald. Voor het eerst in 60 jaar is zijn vader niet met een koorreis mee (hij heeft onder andere in 1958 gezongen in de Brahmszaal van de Musikverein in Wenen). Bij Frankfurt komen we langs het vliegveld en zien de ICE onder het Hilton doorgaan. De volgende stop is in Hünxe na weer vier uur rijden, we zijn dan het Ruhrgebied al door en drie kwartier van huis. Er komen twee nieuwe chauffeurs voor het laatste stuk en de twee “oude” chauffeurs gaan met het bedrijfsautootje waar de twee “nieuwe” mee gekomen zijn weer verder naar huis. Om 19.45 zijn we in Etten na deze zeer voorspoedige reis, ruim een uur eerder dan gepland.

 

Weer terug in Etten

Weer terug in Etten

Weer terug in Etten

Weer terug in Etten

We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle week met mooie concerten!

 

Geplaatst in Koorreis 2014, Public.
Subscribe
Volgen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments