Kerststemmen stralen

Uniek concert Vrouwenkoor Brio, Ettens Mannenkoor en kinderkoor
Op zaterdag 17 december geven Vrouwenkoor Con Brio, het Ettens Mannenkoor en een projectkinderkoor een bijzonder kerstconcert! Na het schitterende gezamenlijke Carmina Burana-concert voor een uitverkocht Amphion op 13 februari is dit het tweede gezamenlijk project in 2016. Beide Ettense koren hebben een lange traditie van samenwerken en zijn ook nu gedreven om een fantastisch kerstconcert te geven samen met het kinderkoor.

Ingetogen en uitbundig
Het wordt een gedenkwaardig concert met prachtig nieuw gezamenlijk repertoire, onder andere het zo sfeervol en ingetogen Christmas Lullaby van John Rutter en Joy to the World. Aan het eind van het concert zingen de koren samen met het publiek Feliz Navidad. Als dat geen goed begin van de kersttijd is!

emk-2016-11-20-jpg-van-poster-kerstconcert-17-december-2016Kinderstemmen stralen ook
Etten is een dorp met een lange korentraditie. De kwaliteit van de koren, de onderlinge saamhorigheid en de continue vernieuwing staan hoog in het vaandel. Ter voorbereiding op dit kerstconcert hebben de koren bedacht dat ze ook kinderen het koorgevoel, samen zingen, toewerken naar een sfeervol concert, willen meegeven. Een groep kinderen repeteert aan een verrassende aanvulling op het geluid van de twee koren.

Magisch
Bijzonder bij dit concert is ook dat bij beide koren gastzangers meezingen, zangers die vaak nog niet eerder bij een koor gezongen hebben. Op 29 oktober was er een oefendag met respectievelijk 23 en 11 gastzangers en werden in twee groepen de drie genoemde liederen ingeoefend met als doel om deze samen met de zangers op 17 december tijdens het kerstconcert in de St. Martinuskerk in Etten ten gehore te brengen. De gastzangers hebben de afgelopen weken de repetities van de koren meegemaakt. Zo kregen zij de kans om de sfeer in de koren te proeven en kennis te maken met de kameraadschap waartoe het zingen in een koor leidt. “Wat is dit leuk om te doen, als de twee koren samen zingen, dan gebeurt er iets magisch!,” aldus een van de gastzangers. Zij hebben ervaren dat het samen zingen en repeteren en presteren op niveau onder leiding van gedreven en kundige dirigenten veel voldoening kan geven. Op 17 december laten zij het resultaat van deze periode aan u horen!

Kerststemmen stralen
Zaterdag 17 december
19:30 uur
H. Martinus Kerk Etten

 

Geplaatst in Public.