Op weg naar de bevrijding

Voorjaarsconcert van 2 mannenkoren
Voorjaarsconcert van 2 mannenkoren
 
Op 8 april zal het Dierens Mannenkoor samen met het Ettens Mannenkoor het voorjaarsconcert verzorgen. De koren zijn trots op hun historie van samen meer dan 150 jaar mannenkoormuziek.
Op het podium zullen 140 mannen hun best doen om het publiek te laten genieten van hun kunnen. 
 
“Op weg naar bevrijding”
 
De eerste reden voor deze ondertitel is de huidige immigrantenproblematiek waarbij zeer veel mensen hun eigen land ontvluchten. Deze mensen zijn op weg naar bevrijding c.q. vrijheid die ze in hun eigen land niet kunnen realiseren en dit hopen te vinden in het land van bestemming.
 
De beide koren hebben diverse liederen uitgezocht die te maken hebben met oorlog, strijd, (volks)verhuizing, vaderland, bestemming, verdriet, troost en liefde. In dit kader worden meerdere Afrikaanse liederen, (negro)spirituals en diverse klassiekers ten gehore gebracht.De tweede reden is de bevrijding van Nederland op de Duitse overheersing. Dit heuglijke feit kan niet vaak genoeg herdacht worden. Op zondag 16 april 2017, eerste paasdag, is het exact 72 jaar geleden dat de Veluwezoom officieel werd bevrijd en daarom sluiten wij het concert af met de  Bevrijdingsmedley. Dit is een geheel van aaneen gevlochten liederen uit de oorlogstijd die ongetwijfeld het merendeel van de bezoekers nog bekend in de oren zullen klinken.De kaarten voor dit concert kosten € 15,-  
Dit is inclusief koffie of thee in de pauze.

 

Geplaatst in Public.