De trotse Ettenaar

ETTENS MANNENKOOR KOMT MET CD IN CORONATIJD

Het is voor alle muziek- en zangverenigingen het afgelopen 1,5 jaar zeer moeilijk geweest en nog, om in coronatijd te overleven. Met name de zangverenigingen kregen het voor de kiezen, want zingen werd gezien als een belangrijke verspreider van het virus. De enige manier om de koorleden nog te bereiken was met een zogenaamde Zoomrepetitie. Thuis achter de laptop in je eentje zingen terwijl juist het samen zingen in verenigingsverband de reden was om lid te worden van de vereniging. Je wordt niet gecorrigeerd door een dirigent en je hebt geen steun aan elkaar. Het was in ieder geval wel een manier om de stembanden in conditie te houden. De geschiedenis zal leren hoe wij later zullen terugkijken op de pandemie die wereldwijd diepe sporen heeft achtergelaten.  

Het Ettens Mannenkoor ging natuurlijk niet bij de pakken neerzitten en organiseerde allerhande activiteiten om de leden te blijven betrekken bij het koor. Zoom-Bingo, fietstochten, quizwedstrijden en financiële ondersteuningsacties om ook de vereniging financieel gezond te houden.

Bij toeval ontstond het idee om deze coronatijd te gaan gebruiken om een single CD op de markt te brengen. Dat moest natuurlijk verantwoord gebeuren volgens de coronarichtlijnen. Zangers konden zich opgeven voor deze activiteit en er werd een geweldig lied gevonden van een Franse componist en daar werd een passende tekst voor geschreven. Titel van het lied; “De Trotse Ettenaar” en het beschrijft de aantrekkelijkheden van het oude Etten. Dit lied zou zo wel eens kunnen uitgroeien tot het “Ettens Volkslied” is de verwachting van het Ettens Mannenkoor. De opnames vonden plaats op 9 en 10 juni j.l. in de studio van “Studio A60” in Didam. In groepjes van vier werd er telkens gezongen en alleen dat was al een belevenis voor veel zangers en er viel eindelijk weer eens wat te lachen.

Het maken van de CD “DE Trotse Ettenaar” is mede mogelijk gemaakt door “De Club van Honderd” van het Ettens Mannenkoor. Op de voorkant van de CD staat oud voorzitter Hein Göring symbool voor de trotse Ettenaar. Hein was 40 jaar de trotse voorzitter van het Ettens Mannenkoor en met zijn markante verschijning siert hij de omslag van de CD die verder nog informatie bevat over het ontstaan ervan.

https://www.facebook.com/ettens.mannenkoor/videos/867008580596054