Over ons

De kearls uut Etten
Billboard
Het zingen zit ons in ‘t bloed
Al joaren wiet en ziet bekend
Het Mannenkoor in Etten joa
Al zingend deur ‘t leven goan
in dat olde derpken klein
Doar zingt de kearls merakels mooi
Dat is Ettens Mannenkoor

Etten oh mijn Etten

Etten oh mijn Etten op de kaart slechts klein.
Plaats van ons EMK een koor om trots op te zijn.
Eenheid en kameraadschap maken honderd man sterk.
Samen klinken de stemmen in zaal of kerk.
Honderd zingende mannen, samen honderd jaar sterk.

Koninklijke erepenning

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Energiek, eigentijds en enerverend, zo kan men de optredens van het Ettens Mannenkoor omschrijven. Onder leiding van het artistiek team Nick Moritz en Armanda ten Brink verzorgt dit imposante mannenkoor concerten op een hoog niveau. Jarenlang hard werken aan zangkwaliteit, repertoireopbouw en uitstraling werpt zijn vruchten af. Het publiek reageert enthousiast, recensies en juryrapporten zijn juichend en ook de jonge aanwas bewijst dat het EMK succes heeft met de nieuwe weg die het bewandelt. Dat goede mannenkoorzang een brede doelgroep aanspreekt wordt bewezen door dit koor uit het dorpje Etten in de Achterhoek.

Het EMK heeft een rijk verleden maar vooral ook een mooie toekomst. Concertreizen brachten het koor al naar Canada, Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk, Italiƫ, Oostenrijk, Zwitserland en Belgiƫ. Met regelmaat wordt het koor gevraagd te assisteren in de Carmina Burana die men in eigen beheer al meermaals met succes uitvoerde. Voor komende jaren worden diverse uitnodigingen voor concertreizen in overweging genomen. Dat het EMK zoveel mensen aanspreekt heeft alles te maken met een goede repertoirekeus en de optimale combinatie van werken aan kwaliteit in een uitstekende sfeer. Een actief bestuur schept de voorwaarden waarin het artistiek team met het koor aan de slag kan.

Koorfoto 160626003 internet

Juni 2016 Zandwinning Netterden aan de Azewijnsestraat in Wieken

Dirigent Nick Moritz zet de lijnen uit en zorgt voor een eigentijdse en gevarieerde repertoireopbouw waarmee concerten in zeer uiteenlopende opzet kunnen worden gegeven. Van Klassiek met orkestbegeleiding tot pop in samenwerking met rockbands en van religieuze a capella zang tot eigentijdse ballads. Bij optredens leidt de gedreven musicus zijn koor van fluisterende spanning tot gecontroleerde orkaankracht, daarin veelal bijgestaan door energiek parelend pianospel van Armanda ten Brink.

Behalve als pianiste is Armanda ten Brink ook als zangsoliste en stemcoach actief bij het EMK. Deze gelouterde (en gelauwerde) zangpedagoge brengt de leden met gerichte oefeningen op een hoger plan. Ons repetitielokaal in het schuttersgebouw van Schutterij De Eendracht biedt mogelijkheden voor gescheiden repetities waar gedoseerd gebruik van wordt gemaakt. Een andere belangrijke hulp bij de snellere instudering van repertoire zijn de door de dirigent ingezongen partijen. Deze zijn op cd of via internet voor de leden beschikbaar. Verder is er jaarlijks voor nieuwe leden een introductiecursus en is een in eigen beheer uitgegeven boekwerkje over zingen in koorverband beschikbaar.

Het Ettens Mannenkoor heeft de mogelijkheid een compleet concert te verzorgen met  (eigen) solisten en muzikale begeleiding. Het koor kan ook haar medewerking verlenen aan bijzondere evenementen. Het koor is te beluisteren op diverse uitgebrachte cd’s.