Dankjewel Concert

Op 22 april heeft het Ettens mannenkoor een dankjewel concert gegeven voor onze vriendenkring de Club van 100 in een bomvolle en sfeervolle zaal Köster in Etten.

De organisatie van het concert was uitstekend voorbereid door het bestuur van de club, onder leiding van voorzitter Niels Berendsen.

Het koor zingt graag voor deze vertrouwde club “sponsors” en de sfeer is altijd ontspannen. De uitverkochte zaal helpt dan mee om er een spetterend concert van te maken, waarbij liederen uit verschillende genres en verschillende dynamiek elkaar afwisselen. Afwisseling wordt er ook gebracht door de verschillende solisten.

Dirigent Nick Moritz wist het geheel weer op een geweldige manier aan elkaar te praten en nam de gasten mee op reis door het concert. Natuurlijk ontbrak Armanda ten Brink niet bij dit concert, als pianiste, soliste en dirigente zijn we enorm blij met haar bijdrage.

De leden van de Club van Honderd helpen gezamenlijk mee het Ettens Mannenkoor financieel gezond te houden. Daar doet het koor graag iets voor terug!

Weet u trouwens dat deze Club van 100 al 39 jaar bestaat? Er worden al volop plannen gesmeed om het 40-jarig jubileum in 2018 te vieren. Wilt u er bij zijn dan wordt u vriendelijk begroet en welkom geheten bij deze Club!

Cv100 reikt 4000ste certificaat uit

Vanavond mocht Voorzitter van de Club van Honderd, Niels Berendsen,  het 4000ste leden-certificaat van de Club van Honderd uitreiken aan Hanny Slutter-Wielhouwer.
IMG_0797
Een trouw lid dat, net als vele anderen, al jaren het Ettens Mannenkoor een warm hart toedraagt.
Ieder nieuw lid van de Club van Honderd ontvangt een certificaat. Deze certificaten zijn een jaar geldig en worden voorzien van een nummer (ze worden doorgenummerd).

Bij oprichting van de Club van Honderd in 1978 zijn we bij nummer 1 begonnen en op vandaag mochten het 4000ste certificaat uitreiken.  We feliciteren Hanny Slutter-Wielhouwer van harte en hopen dat we nog vele certificaten mogen uitreiken in de toekomst.

Club van Honderd schenkt nieuwe leden kostuum

In het jubileumjaar 2013 is het Ettens Mannenkoor in het “nieuw” gestoken door de Club van Honderd. Naast de traditionele zwarte smoking beschikt het koor over een eigentijds pak. Het Ettens Mannenkoor staat voor vernieuwing en met dit pak laat het weer zien dat mannenkoren alles behalve oubollig zijn.

Nieuwe leden in Cv100 kostuum Nieuwe leden in Cv100 kostoom1

In de loop van het jaar zijn er nog een aantal nieuwe mannen bij het koor gekomen. De Club van Honderd heeft ook deze mannen in het nieuw gestoken.

Zo staat het hele koor er weer piekfijn bij.

Kadootje van de Club van Honderd

De Club van Honderd besteedt de financiële bijdragen aan zaken die de kwaliteit van concerten bevordert, zowel qua zang als qua uitstraling. Zo zijn in het verleden onder meer kleding tot complete kostuums toe en het concertpodium door de Club van Honderd aangeboden, maar wordt ook een bijdrage geleverd aan speciale scholingsprojecten en de kosten voor de vocal coach.

Het Ettens Mannenkoor is zuinig op haar piano maar ook op de ” jongens” die met de piano moeten “sjouwen”. Door het vele transport en de gebrekkige transport kar komt dit helaas de kwaliteit van de piano niet ten goede en is het een aanslag voor de rug van de pianosjouwers. Reden genoeg voor de Club van Honderd om het koor een nieuwe transport kar aan te bieden.

Daarnaast heeft al menig bezoeker van concerten van het Ettens Mannenkoor “ervaren” dat Armanda zeer fanatiek tekeer gaat achter de piano. Dit heeft ertoe geleid dat de pianokruk niet meer in hoogte verstelbaar is. Tijd voor een nieuwe!

Armanda en André druk met het uitpakken van het kadootje

Ja ja van dit nieuwe pianokrukje kun je de hoogte wel verstellen

Armanda op het nieuwe piano krukje

Armanda op het nieuwe piano krukje

Club van Honderd hartelijk dank voor de pianokruk en het transport karretje.