Lid worden

Lijkt het je leuk om in een groot mannenkoor mee te zingen? Kom dan op de maandagavond geheel vrijblijvend de sfeer proeven. Je bent van harte welkom. We kunnen ons voorstellen dat je opziet om naar onze repetitieavond te komen maar toch de ambitie hebt om te gaan zingen. Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons op, we maken dan een afspraak en helpen je over de drempel heen.

Repetitie
Behoudens feestdagen repeteren we elke maandagavond van 19:45 tot 22:00 uur.

Repetitie locatie 
Wij repeteren in het Schuttersgebouw, van Schutterij de Eendracht ( dat is het achterste gedeelte )
Dorpsstraat 3A
7075 AC Etten (Gld.)

Nieuwe leden in Cv100 kostoom1

Het Ettens Mannenkoor: zang op hoog niveau, kameraadschap en gezelligheid.

Het Ettens Mannenkoor is één van de grootste zangverenigingen in de regio en combineert al jaren de succesvolle formule kwaliteit en gezelligheid. Kernwoorden als kwaliteit, kameraadschap en gezelligheid staan dan hoog in het vaandel.

Koorfoto 160626004 internet

Het Ettens Mannenkoor heeft meer dan 90 leden, een deel van deze groep zijn “jonge kearls”. Er is een reden dat deze “kearls” ooit lid zijn geworden van het Ettens Mannenkoor.

In dit interview leggen Rudy, Ronald, Dennis, Frank en Ruud uit waarom zij enthousiast zijn over het koor en wat het koor bijzonder maakt.

Koorfoto 160626003 internet

Wat betekent het Ettens Mannenkoor voor jou?

Frank: Heel erg veel. Het is een gedreven en dynamisch koor. Kwaliteit, kameraadschap en gezelligheid zijn de kernwoorden voor het koor. Deze 3 kernwoorden zijn bij het Ettens Mannenkoor aanwezig en ook nog eens in de juiste verhouding. Op z’n tijd een biertje, maar zeer zeker ook presteren op een hoog niveau!

Dennis: Het Ettens mannenkoor is voor mij een uitlaatklep om lekker te zingen en toch ook weer elke keer uitgedaagd te worden met nieuwe stukken.

quote-1-frankRonald: Alles! Het is meer dan een vereniging. Het Ettens Mannenkoor voelt als een hechte vriendenclub waar jong en oud zich thuis voelt.

Ruud: Het Ettens mannenkoor is voor mij een uitdaging om gezamenlijk als amateurkoor het publiek te overladen met emotie.
Muziek is tenslotte emotie waarbij blijheid en verdriet soms dicht bij elkaar liggen.
Mijn muzieksmaak zorgt ervoor dat ik “blijf hangen” bij dit koor maar ook het feit dat we elkaar helpen en ook uitdagen om steeds beter te willen presteren.

Rudy: Het Ettens Mannenkoor is voor mij een club waar ik trots op ben bij te zijn. Saamhorigheid en er met elkaar iets moois van maken.

Wat zijn voor jou de leukste momenten?

Ruud: De leuke momenten zijn die ogenblikken dat je erachter komt dat een nieuw stuk toch eigenlijk verschrikkelijk mooi is.
Het is vaak lastig om, als we beginnen aan een nieuw nummer, meteen al in te zien of een nummer lekker klinkt en soms hoor je dan geluiden om je heen dat dit niks gaat worden.
Als dan na een paar repetities het “kwartje valt” en mensen ineens enthousiast worden is dat mooi om te zien.

quote-3-ruudRonald: Als we met elkaar op reis zijn en de eendracht die er dan is.

Frank: Dat tijdens een concert alle puzzelstukken in elkaar vallen en je samen een geweldig concert geeft waarbij je heel veel mensen een mooie avond bezorgt.
Het allermooiste is dat je mensen weet te ontroeren met prachtige zang. Als je mensen ziet slikken of een traantje weg ziet pinken, dan hebben we iets moois gedaan…….

Dennis: De leukste momenten vind ik als je na weken oefenen en wanhopen een concert geeft waarbij alle stukjes van de puzzel op hun plek vallen en we een prachtige uitvoering geven.

Rudy: Concerten, uitstapjes en koorreizen.

Wat is je mooiste herinnering?

quote-2-dennisDennis: Ik vond het 100 jarig concert in de sporthal in Gendringen echt geweldig niet alleen vanwege het concert maar ook het samen een enorm concert maken voor bijna 2000 mensen, het podium bouwen, etc.

Rudy: De koorreis naar Mallorca is één van mijn mooiste herinneringen.

Frank: Dat ik in Schloss Schönbrunn in Wenen een solo mocht zingen, dat was echt gaaf!

Ruud: We hebben prachtige concerten gegeven en ook geweldige concertreizen gemaakt.
De reis naar Italië vond ik muzikaal gezien geweldig en de reis naar Mallorca was qua gezelligheid bijzonder.
Kerstconcerten vind ik altijd heerlijk om te doen omdat het bij een optreden in een kerk altijd heel dankbaar zingen is.
Wat me ook bij is gebleven is het inspelen van Guido’s orchestra in de sporthal ‘s middags bij ons 100 jarig bestaan. De kwaliteit van dat orkest vond ik overweldigend.

Ronald: De reizen die we gemaakt hebben, in het bijzonder naar Canada (tevens onze huwelijksreis) en Spanje. Maar ook het moment dat onze floormanager Gonny in het zonnetje werd gezet voor haar bijzondere inzet bij het Carmina Burana concert afgelopen februari voor een volledig uitverkocht Amphion, was ik een zeer trotse echtgenoot.
Ontvang je wel eens complimenten of waardering over het Ettens Mannenkoor?
Ronald: Jazeker, dat men ontzettend heeft genoten van de zang, dat de avond voorbij vloog. Dat het indrukwekkend is dat zo’n groot koor nog altijd bestaat, waarbij het voor koren in het algemeen steeds moeilijker wordt om bestaansrecht te houden en wij gelukkig nog steeds nieuwe en ook jonge leden aan ons kunnen binden. We stralen uit dat we plezier in het zingen hebben en dit zijn weer zijn invloed op het publiek en hopelijk op toekomstige leden.

Frank: Concertbezoekers geven vaker complimenten. Het gaat hierbij over de kwaliteit van de concerten, maar ook over de professionele uitstraling en het sterke gevoel van kameraadschap onderling. Het gevoel van kameraadschap is niet alleen aanwezig bij de zangers, maar ook bij de leden van de Club van Honderd. Deze mensen hebben ook echt het gevoel dat ze onderdeel zijn van het EMK en dat is mooi!

Ruud: In het begin kreeg ik vanuit mijn directe omgeving altijd te horen: “Wouw wat mooi en wat zijn jullie goed!” Dat is natuurlijk leuk maar ik heb altijd gezegd dat ik wil dat mensen oprecht zijn en gewoon moeten kunnen zeggen wat ze echt vinden. Positief kritisch dus. Tegenwoordig zeggen deze mensen wat ze er van vinden. Of ze de nummers leuk vinden of niet en ook of de nummers goed worden uitgevoerd. En dat is feedback waar we als koor iets mee kunnen en ook moeten doen.

Rudy: Als lid krijg je de mogelijkheden om in een kleinkoor of zelfs solo te zingen. Het krijgen van complimenten is daarom heel belangrijk voor je zelfvertrouwen. Het bestuur en de dirigenten spelen daar een grote rol in en ik moet eerlijk zeggen dat doen ze gewoon super goed.

Dennis: Soms gaan collega’s naar onze concerten en vaak krijg ik dan positieve geluiden terug.

Waarom zou iemand lid moeten worden van het Ettens Mannenkoor?

Frank: Het is een geweldige vereniging met zang op hoog niveau. Het voelt als een warm bad. Je moet het zelf ervaren. De kunst is om mensen dusdanig enthousiast te maken dat ze komen kijken. Als men het eenmaal ervaren heeft is men verkocht.

Dennis: Het geeft een mooie invulling van de maandagavond, daarnaast staan kwaliteit en gezelligheid in de juiste verhouding. Je moet lid worden als je van zingen houdt en de wens hebt om beter te worden binnen een gezellig koor.

Rudy: Het Ettens Mannenkoor is een super gaaf koor. Er wordt niet alleen goed gezongen, maar ook gezelligheid is erg belangrijk. Ik vind het een koor waar iedereen bij zou moeten willen.

Ruud:
Dat zijn verschillende redenen:
Omdat het heerlijk is om samen iets te presteren. Emotie overbrengen.
Omdat we met relatief weinig middelen heel veel voor elkaar krijgen.
Omdat je geen zangtalent hoeft te zijn.
Omdat zingen iets is wat je de hele dag kunt doen.
Omdat je met muziek in aanraking komt waar je niet eens het bestaan van wist.
Omdat je er dan ineens 100 vrienden bij krijgt.
Door te vertellen waarom ik het zo leuk vind om bij dit koor te zijn.
Ik vertel dat we een hoge ambitie hebben en dat we altijd willen presteren.
Dat de lat steeds weer hoger gelegd wordt door een professioneel dirigentenkoppel.
De voldoening na een concert is enorm.

Ronald: Het Ettens Mannenkoor staat voor vriendschap, waarbij jong en oud elkaar helpen, men elkaar in zijn waarde laat maar waarbij het plezier in het zingen voorop staat. Met alle leden zijn we ambassadeurs en tevens samen verantwoordelijk voor het voortbestaan van dit prachtige koor. We zijn een koor waar kameraadschap met HOOFDLETTERS wordt geschreven. Het is bewezen: “Met zingen in een koor blijf je de dokter voor!”
quote-4-ronald

Allen: Je hoeft niet direct lid te worden maar wij raden alle mannen aan om gewoon eens de sfeer te komen proeven. Als je éénmaal besmet bent geraakt ga je nooit meer weg.