Jaargang 3 nummer 4, december 2015

Beste lezer van de nieuwsbrief van het Ettens Mannenkoor

Komende Kerst zult U ons missen! De uitvoering van Carmina Burana op 13 februari kost het koor alle concentratie en moeite die we in kunnen zetten en daarom zingt het koor dit jaar niet met Kerst. Daarvoor krijgt U een wel heel bijzondere Carmina Burana in Amphion met veel passie en gevoel en dat past goed bij het EMK. Zo ontstaat een uitvoering die anders is dan alle anderen en dat geeft een kick!

Volgend jaar zingen we weer Kerst en daar zijn we nu mee bezig dat te organiseren. We zingen in Winterswijk Kerst en we gaan samen met vrouwenkoor Con Brio in Etten wat opzetten. Dus volgend jaar halen we ruimschoots in wat we dit jaar niet doen.

In alles dat het EMK organiseert denken we steeds: ‘Wat heeft U, onze gast, er aan?’ Wij denken dat door onze klantgerichtheid U het meest profiteert en geniet. En als u nou eens iets bijzonders heeft waarbij u het EMK zou kunnen gebruiken; laat het maar weten, via telefoon-WhatsApp-email-gastenboek op de website-Twitter-Facebook of mondeling. Wellicht kunnen wij een leuk evenement inplannen in de agenda van 2016 of later.

Natuurlijk doen we zeker weer het grootse Steenovenconcert op 4 juli – met vrije entree en 1000 bezoekers. Noteer de datum alvast op uw kalender!

Graag horen we van U wat U van het Ettens Mannenkoor vindt via al onze communicatiekanalen, dan kunnen we U optimaal laten genieten! Ik wens U Fijne Feestdagen en een geweldig 2016 namens alle zangers toe.

Chrysto Wormskamp, voorzitter Ettens Mannenkoor.

---

Carmina Burana 13 februari 2016

Het is bijna kerstmis en nieuwjaar en daarna duurt het nog zes weken voor het koor in Amphion staat te zingen en u hopelijk als toeschouwer komt luisteren. Op tien december waren er nog twee plaatsen in de zaal beschikbaar en 37 plaatsen met (iets) beperkt zicht. Mocht u bij het ontvangen van deze nieuwsbrief overwegen te komen luisteren dan kunt u zelf via Amphion de laatste stand van zaken checken.

 

Het koor is nog steeds druk en enthousiast aan het repeteren. Op 9 december is er voor het eerst gezamenlijk gerepeteerd met de dames van Con Brio en Luscinia, zie bijgaande foto.

---

Try-out concert Carmina Burana in Varsselder-Veldhunten op 27 november 

Op vrijdagavond direct na het werk naar een concert, als luisteraar of als zanger, het is even wennen. De belangstelling en de kwaliteit leidt er niet onder. Dit komt onder andere omdat Varsselder bekend staat als een gastvrij dorp waar het Ettens Mannenkoor graag komt. Ook nu weer staat de koffie klaar in 't Dorpshuus en worden we gemoedelijk ontvangen.

De zaal is door vrijwilligers en de podiumbouwers omgebouwd tot een sfeervol decor voor dit try-out concert van de Carmina Burana. Het publiek ziet nu maar de helft van de zangers van 13 februari (de dames van Con Brio en Luscinia en de Ulftse Nachtegalen ontbreken) en er is ook geen orkest. Wat er wel is is een gemotiveerd Ettens Mannenkoor, Miriam Verstegen als pianist en Armanda ten Brink als pianist, dirigent en solist. Ook is er een zeer goed op dreef zijnde Nick Moritz, als dirigent, maar vooral als gastheer bij dit concert. Hij geeft deskundig, enthousiast, gedreven en met humor uitleg over de liederen en vertelt hoe het koor er bij staat wat betreft de interpretatie en het zingen van deze liederen. Op een gegeven moment constateert hij: "We zijn hier eigenlijk met een soort openbare repetitie bezig." Op deze manier krijgen de aanwezige luisteraars een kijkje achter de schermen van het Ettens Mannenkoor. Voor het koor is dit een mooie gelegenheid om een aantal nieuwe liederen, Dragonborn en Men of Harlech, voor het eerst voor publiek te zingen. Nick geeft daar steeds bij aan waar het koor al goed op weg is en aan welke punten tot 13 februari nog hard gewerkt blijft worden.

Gezien de reacties heeft het publiek kunnen genieten van een interessant concert en het koor werd beloond met een gul applaus.

---

Sponsors bedankt!

Bij het uitvoeren van de Carmina Burana zijn veel uitvoerenden betrokken (ongeveer 260 mensen op het podium, inclusief een orkest) en diverse anderen achter de coulissen. De Carmina uitvoeren voor een klein publiek in een kleine zaal lukt alleen al daarom niet en dus is een grotere locatie nodig. Dit betekent direct dat de begroting van het project stijgt en de financiële risico's toenemen. "Krijgen we voldoende bezoekers, komt Amphion vol?" zijn dan direct de vragen.

Wij bedanken hierbij onze sponsors. U ziet dat we een brede groep sponsors hebben, uit Etten uiteraard en ook uit de directe omgeving, maar ook uit een bredere cirkel rondom Etten. Zij hebben ons geholpen bij het sluitend krijgen van onze begroting en ons gesteund bij ons optimisme dat het allemaal ook financieel zou gaan lukken.

• Aannemingsbedrijf Bumé, Velp

• Arendsen Plaatwerk BV, Ulft 

• Bakkerij Ebbers, Terborg

• Brock Dakbedekking BV, Westervoort

• Café en Zalencentrum Köster, Etten

• De Keukenvernieuwers Sjon Slütter, Etten

• Ebbers Timmerfabriek BV, Etten

• Garka BV, Lathum

• HPCM Ebbers beheer, Doetinchem

• JAWS BV, Terborg

• Juncker Bike Parts, Apeldoorn

• Klaassen Installatietechniek BV, Wehl

• Kuppens Kunststoffen en Aluminium BV, Wehl

• Leeuwis Elektrotechniek, Velp

• Rensink BV, Deventer 

• Ronald Gerressen Vastgoed onderhoud, Duiven

• Rudie Jansen  Schilders en Totaalonderhoud, Ulft

• Schenning & Regtering Bouwadvies, Duiven

• Schildersbedrijf Albert Verhoeven BV, Arnhem

• Schoonmaakbedrijf De Veluwe BV, Bennekom

• ’t Pömpke Verhuur en Evenementenservice, Gaanderen 

• Van der Velden Rioleringsbeheer BV, Arnhem

• VvE Beheer Wiendels, Arnhem 

 

---

Club van Honderd bedankt

Naast de bovengenoemde club sponsors hebben we als Ettens Mannenkoor nog veel meer sponsors, te veel om hier allemaal met naam en woonplaats te noemen! Heel veel van deze sponsors hebben zich verenigd in de Club van Honderd. Voor wie het nog niet weet: leden van de Club van Honderd helpen gezamenlijk mee het EMK financieel gezond te houden. De Club van Honderd kent twee gangbare lidmaatschappen. Voor 50 euro beschikt u over twee kaarten (gratis of met korting) voor het speciale concert en voor 100 euro heeft u recht op vier van die gratis, of in prijs gereduceerde, kaarten. Bij het geselecteerde concert worden leden van de Club van Honderd ontvangen met koffie en zijn in de zaal mooie plaatsen voor hen gereserveerd. Het koor besteedt de financiële bijdrage van de Club van Honderd aan zaken die de kwaliteit van concerten bevordert, zowel qua zang als qua uitstraling. Zo zijn in het verleden onder meer kleding tot complete kostuums toe en het concertpodium door de Club van Honderd aangeboden, maar wordt ook een bijdrage geleverd aan speciale scholingsprojecten en de kosten voor de vocal coach.

Ook deze club sponsors bedanken we hartelijk voor hun steun en vertrouwen! 

Bestuur Club van Honderd: vlnr Niels Berendsen, Wilma Geurts, Rudy Rougoor, Gonny Pastoor en Jos ter Steeg

---

70 jaar lid van het Ettens Mannenkoor:  dit spant de kroon!

 

      Achterste rij van links naar rechts: 

Ton Verhey en Aloys Doppen (25 jaar lid), Roel Samplonius (40 jaar lid), Nick Moritz (25 jaar dirigent)

Op de voorste rij: 

Huub Reijers (40 jaar lid) en Piet en Harry Willemsen (70 jaar lid) 

Tijdens de jaarlijkse contactmiddag van het Ettens Mannenkoor zijn onder andere de jubilarissen gehuldigd. Zonder de verdiensten van de andere jubilarissen te kort te willen doen was er veel belangstelling met langdurig applaus voor de huldiging van Piet en Harry, 90 en 89 jaar oud en direct na de oorlog in 1945 lid geworden van het koor. Hun hele werkzame leven tot de AOW van Piet hebben ze gewerkt als molenaar in Etten. Piet en Harrie zijn zeer vriendelijke en bescheiden leden die nog steeds elke maandag trouw de repetitie van het koor bezoeken. Daarom kon het koor ook met recht zingen:

                              “Zeventig jaar een leven lang

                               En dat met mannenkoorgezang

                               Harry en Piet buitengewoon

                               Vol respect: dit spant de kroon!”

Armanda ten Brink, 2e dirigent, vocal coach, pianist en solist, is 25 jaar aan het koor verbonden. Zij kon op de contactmiddag niet aanwezig zijn vanwege een generale repetitie van de musical Jesus Christ Superstar in Enschede en is de volgende dag bij het begin van de wekelijkse repetitie gehuldigd en toegezongen.

 

Tot slot het refrein van het feestlied van en voor de jubilarissen: 

                 “Ja wij zingen met elkaar meer dan driehonderd jaar,

                 Het is niet te geloven!

                 Allen houden van muziek, modern of ook klassiek

                 Refreinen met veel strofen.

                 Met de mannen in het koor gaan we nog jaren door,

                 In kerken en steenoven.

                 Mannenkoor Etten: je bent echt uniek,

                 Met alle stemmen zo vol dynamiek.

                Jullie vullen elke zaal: bevlogenheid vocaal,

                Dank, allemaal!”

---

Alle cd's in de aanbieding voor 5 Euro

Het Ettens Mannenkoor geeft dit jaar geen kerstconcerten. Om u toch in de gelegenheid te stellen om naar ons te luisteren hebben we tijdelijk bijna alle cd’s in prijs verlaagd.

Ook als u nog op zoek bent naar een klein (aanvullend) kerstcadeautje of een cadeautje voor een verjaardag kunnen wij u mogelijk helpen: alle cd's van het Ettens Mannenkoor zijn in de maand december afgeprijsd naar 5 euro. U kunt ze kopen via de site www.ettensmannenkoor.nl . Op de site kunt u ook meer informatie vinden over de inhoud van elke cd.

---

Het Ettens Mannenkoor wenst u 

---