Jaargang 7 nummer 2, juni 2019

Beste lezer van onze digitale nieuwsbrief 

 

Het Ettens Mannenkoor is weer druk. Er wordt gerepeteerd, overlegd, vergaderd en we mailen, appen en bellen wat af. 8 juni aanstaande is het Steenovenconcert en ondanks het feit dat we dit al ruim 20 jaar organiseren moeten er wel zaken geregeld worden. Podiumbouwers geïnformeerd, Sloot gesproken, stoelen besteld, T3 Licht en Geluid gevraagd, toiletwagen naar de hal gereden en aangesloten, bloemetjes gekocht en nog veel meer. Als u deze gratis voorstelling bezoekt is er weer van alles klaar om u te ontvangen. Wij hopen dat u geniet van nieuwe en oude nummers en het Saxofoonorkest uit Drachten.

Het Saxofoonorkest gaat met het EMK naar Praag en omstreken om muziek te maken. In september vertrekken we voor een week om plezier te maken met elkaar en om mooie plaatsen te bezoeken. Als u ze op Youtube opzoekt ontdekt u dat zij zelfs het geluid van violen in hun arrangementen laten horen, verbazend mooi. De Reiscommissie is druk doende de laatste puntjes op de i te zetten en in de Stemband kunt u vast mooie verhalen over de reis lezen nadat we terug zijn.

Met het Cabinet van Oorlog zijn we bezig met de organisatie van “Bezetting tot Vrijheid”, het grote openluchtspel dat we midden in Etten opvoeren om op 5-6-7 juni 2020 de 2e wereldoorlog te herdenken en 75 jaar Vrijheid te vieren. Er komen tanks en andere voertuigen door de Dorpsstraat, schijngevechten en spannende momenten worden nagespeeld, het Ettens Mannenkoor zingt en Harmonie Onderling Genoegen begeleidt muzikaal. Ook de Pipers uit Apeldoorn, Canadian Branch League 005 maken hun opwachting, zodat het weer een gezamenlijke beleving wordt. 26 oktober 2019 geeft Burgemeester Otwin van Dijk op het Dorpsplein met een kanonschot de aftrap van de kaartverkoop. Dan kunt u voor het eerst een ticket kopen, dus wees erbij! De acteurs staan klaar om hier een mooi spektakel neer te zetten en een voorproefje van het evenement te geven. 

Graag tot ziens bij onze evenementen, vriendelijke groet

Chrysto Wormskamp

voorzitter Ettens Mannenkoor

---

Steenovenconcert Ettens Mannenkoor op maandagavond 8 juli

---

Het jaarlijkse Steenovenconcert (Oude IJsselweg 28 in Etten) als afsluiting van het zangseizoen zal het Ettens Mannenkoor onder leiding van Nick Moritz dit jaar geven op maandag 8 juli vanaf 20.00 uur samen met het Saxofoonorkest uit Drachten onder leiding van Karl Veen.

Steenovenconcert 2015

Het saxofoonorkest is een initiatief van saxofonist Karl Veen en is in 1990 ontstaan. Het orkest kent een vaste bezetting waarbij acht saxofoonsoorten worden bespeeld. Het orkest bestaat uit 14 muzikanten en vormt een uitgebalanceerde mix van professionals en vergevorderde amateurs. 

Het saxofoonorkest uit Drachten. Bron: hetsaxofoonorkest.nl

De arrangementen worden hoofdzakelijk gemaakt door dirigent Karl Veen. Bij het arrangeren voor dit orkest gaat hij uit van de volgende bezetting: 1 soprillo; 1 sopranino; 2 sopraan saxofoons; 3 alt saxofoons; 3 tenorsaxofoons; 2 bariton saxen; 1 bas saxofoon en de tubax (contrabassaxofoon). Met name de soprillo, sopranino en de tubax zijn zeer bijzondere instrumenten die in de blaasorkesten zelden of nooit voorkomen.

Bron: hetsaxofoonorkest.nl

Het instrumentarium van het Saxofoonorkest bestaat uit de volgende saxofoons:
1 Soprillo
1 Sopranino
3 Sopraan saxofoons
3 Alt saxofoons
3 Tenoor saxofoons
2 Bariton saxofoons
1 Tubax
1 Bas saxofoon

Gebracht wordt een luchtig, gezellig en avondvullend programma van oude klassiekers en nieuw repertoire. Het bijzondere aan dit concert is de ongedwongen sfeer en de unieke locatie waar het gegeven wordt. Voor het 21e jaar wordt de loods van de voormalige steenfabriek “De IJssel” omgetoverd tot een bijzondere concertlocatie. Tussen twee campings en met een zomers repertoire heeft dit concert alle nodige ingrediënten in zich om volop in vakantiestemming te komen.

Het belooft net als vorige jaren weer een spetterend concert te worden met een grote opkomst. Vorig jaar waren er ongeveer 900 bezoekers. 

De toegang is gratis, een vrije gift ter bestrijding van de kosten wordt aan het eind erg op prijs gesteld. Deze vrije giften helpen mee om dit concert in stand te houden.

---

Koorreis naar Praag 6-10 september

Na de zomervakantie starten de repetities van het koor weer op 26 augustus. Na twee repetities volgt er een onderbreking voor de koorreis naar Praag. Tijdens deze reis wordt er onder andere door het Ettens Mannenkoor en het Saxofoonorkest uit Drachten een concert gegeven in de Smetanazaal.

 

 

---

26 oktober Dorpsplein Etten: start kaartverkoop Van Bezetting tot Vrijheid

Op 26 oktober 2019 rond 11.00 zal burgemeester Otwin van Dijk het startschot geven voor de kaartverkoop van Bezetting tot Vrijheid, een spektakel in Etten om 75 jaar bevrijding te herdenken. Bijgaande flyer geeft alvast enig idee van inhoud en omvang van dit openluchtgebeuren op 5, 6 en 7 juni 2020.

 

---

Rabobank Clubkas Campagne 5-19 september

Het Ettens Mannenkoor wil net als de afgelopen jaren mee doen aan de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Graafschap. Via deze campagne verdeelt de Rabobank Graafschap sinds 2014 geld via stemmen van de leden over de deelnemende verenigingen. Deze campagne vervangt de kleinere sponsoraanvragen van verenigingen en stichtingen. Dit jaar is er net als vorig jaar €150.000 beschikbaar. Vorig jaar heeft de clubkascampagne €688,82 opgeleverd voor het EMK. Er werden 202 stemmen op het koor uitgebracht en we stonden daarmee op de 24e plaats van 551 verenigingen. Gezien dit bedrag en de plaats die we daarmee innamen binnen de 551 deelnemende verenigingen kunnen we zeggen dat de Rabobank clubkascampagne 2018 voor het Ettens Mannenkoor zeer succesvol is verlopen! 

Leden van Rabobank Graafschap kunnen van donderdag 5 tot en met donderdag 19 september vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Na afloop van de stemperiode wordt de €150.000 gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Hoe meer stemmen een vereniging heeft gekregen, hoe hoger de bijdrage. 

Het Ettens Mannenkoor organiseert elk jaar een gratis concert voor alle belangstellenden in de regio in de Steenoven in Etten. Gemiddeld komen daar 900 tot 1000 bezoekers. De kosten van dit gratis concert, onder andere bestaande uit de huur van stoelen en het zorgen voor aangepaste verlichting en een goede versterking, overstijgen de spontane bijdragen na afloop van het concert.

Het geld dat wij ophalen door mee te doen aan de Rabobank Clubkas Campagne willen we gebruiken voor het bestrijden van de onkosten van dit gratis toegankelijke Steenovenconcert op 8 juli 2019.

Het zou fantastisch zijn als jij, je familie en vrienden helpen bij het realiseren van dit doel, door op ons te stemmen tijdens de Rabo Clubkas Campagne.

Dit kan alleen als je lid bent van Rabobank Graafschap. Bij een en/of rekening ben je beide lid en kan je beide stemmen! Maar let op: niet iedereen met een Rabo-rekening is automatisch lid van de bank, maar kan dat wel worden via www.rabobank.nl/graafschap (vóór 1 augustus om mee te kunnen doen). Via Rabo Internetbankieren kan je onder het tabblad 'Mijn gegevens' opzoeken of je al lid bent. Leden van de Rabobank ontvangen begin september via de post een unieke stemcode en de link naar de stemsite. 

Help het Ettens Mannenkoor, jouw koor en probeer zoveel mogelijk stemmen te vergaren voor het koor tijdens de stemweken van 5 tot en met 19 september! 

Alvast heel erg bedankt! 

Het bestuur van het Ettens Mannenkoor

---

Agenda

- 8 juli 2019 20.00 uur Steenovenconcert in Etten

- 6-10 september 2019 Koorreis naar Praag

- 20 oktober 2019 20.00 uur Concert voor de Club van Honderd, Café Zaal Köster Etten

- 26 oktober 2019 11.00 uur Dorpsplein Etten start kaartverkoop Van Bezetting tot Vrijheid

- 30 november 2019 20.00 uur St. Oswalduskerk Zeddam Warm Winter Concert

- 14 december 2019 20.00 uur St. Martinuskerk Etten Kerstconcert samen met het Dierens Mannenkoor

- 5-6-7 juni 2020 Van Bezetting tot Vrijheid Etten

Zie ook www.ettensmannenkoor.nl

---
---