2016

Kerststemmen stralen Zaterdag, 17 december 2016 H. Martinus kerk Etten. Kinderkoor, project koor, 10 tal muzikanten van Harmonie Onderling Genoegen, ConBrio en Ettens Mannenkoor.

Het Ettens Mannenkoor treedt op 10 december 2016 twee keer op met fanfare Crescendo uit Ratum in de Jacobskerk op de Markt in Winterswijk. WINTERSWIJK - Voor Crescendo vormen deze concerten, met als titel Briljant Advent, de afsluiting van het briljanten jubileumjaar. Voor het Ettens Mannenkoor vormt het een hernieuwde samenwerking met Crescendo na het succesvolle Proms concert in 2014 in een uitverkocht Theater de Storm. Het beloven bijzondere concerten te worden in de akoestiekrijke kerk, met zowel instrumentale muziek, zang als een combinatie van beide met een gevarieerd programma van vele bekende nummers zoals de Exodus Song, Don't Cry for me Argentina en een medley van Andrew Lloyd Webber. Wim Ruesink bespeelt het imposante orgel van de Jacobskerk en de jonge Sophia Ashgari zingt op haar eigen wijze het Ave Maria. Ook kerstnummers zullen zowel bij de fanfare als het koor niet ontbreken. Stichting Leergeld In het kader van het 70-jarig jubileum heeft Crescendo besloten een deel van de opbrengst te doneren aan Stichting Leergeld, een stichting die het mogelijk maakt dat ook kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijker hebben een hobby kunnen uitoefenen. Dit hoeft niet persé muziek maken te zijn. Crescendo wil op deze manier iets terug doen voor de maatschappij. Kaartverkoop Kaarten voor het avondconcert zijn voor 15 euro te koop bij VVV Winterswijk (raadhuis) en bij Oonk Speciaalzaak, Misterstraat 47 of te bestellen bij leden van Crescendo of per mail bij de penningmeester (crescendo.penningmeester@gmail.com). Kaarten voor het middagconcert zijn verkrijgbaar bij Graanhuys Bakkerijen en Plus Supermarkten. Het avondconcert begint om 20.00 uur (open 19.30 uur) en het middagconcert om 16.00 uur (open 15.30 uur).

Ter gelegenheid van het 25-jarig dirigentenjubileum bij het Ettens Mannenkoor van Nick Moritz (die de algemene muzikale leiding heeft bij deze uitvoering) en Armanda ten Brink voert dit ruim 100 ledende tellende koor de magistrale Carmina Burana van Carl Orff uit op 13 februari 2016 in schouwburg Amphion in Doetinchem, met daarin onder andere het spetterende openings- en slotlied "O Fortuna", samen met onder andere de zangeressen van Vrouwenkoor Con Brio uit Etten, Dameskoor Luscinia uit Ulft en Kinderkoor de Ulftse Nachtegalen, in totaal ruim 200 zangers en zangeressen. Het ruim 60 leden tellende Oost-Nederlands Symfonieorkest uit Hengelo (Ov) verzorgt de orkestrale begeleiding bij dit enerverende werk met als pianisten Heike Knief en Brigitta Klein Goldewijk. Solisten zijn onder andere sopraan Armanda ten Brink en bariton Martijn Sanders en Hendrik Velding. De ruim 260 uitvoerenden zorgen voor een enerverende uitvoering van dit beroemde werk. Voor de pauze presenteren koor, orkest en solisten een even verrassend als herkenbaar programma uit film, musical en opera, met daarin bekende muziek van Andrew Lloyd Webber (Music of the Night, Cats, Jesus Christ Superstar), Giuseppe Verdi (La Verginé d'egli Angeli) en Era (Ameno), maar ook het overdonderende 'Skyrim-thema' uit het computerspel Dragonborn: zo combineert het Ettens Mannenkoor opnieuw met veel succes de rijke historie met het aansprekende heden.

Repetitie zaterdag 30 januari 2016 in zaal Köster te Etten | Generale repetitie zaterdag 13 februari Amphion | Jubileumconcert zaterdagavond 13 februari Amphion | Let op: foto miniaturen staan op twee pagina's.