2013

Nieuwjaarsreceptie zondag 6 januari 2013: de aftrap van ons jubileum jaar. Het boek "Honderd Jaar Ettens Mannenkoor" wordt gepresenteerd. Het dames promotie team heeft een mooi lied in elkaar gezet. Elk lid krijgt manchetknopen kado. Fons Krabben wordt koninklijk onderscheiden.

De deadline is gehaald, de sponsorzuil is geplaatst. Om ons jubileumjaar vorm te geven zijn verschillende commissie samengesteld. Eén van deze commissies houdt zich bezig met als wat sponsoring betreft. Eén taak van de sponsorcommissie was het realiseren van een sponsorzuil welke -volgens planning- twee maart 2013 geplaatst zou gaan worden bij de verkeerslichten aan de Slingerparallel in Etten. Een race tegen de klok maar het is gelukt. Nadat een adviseursbureau de zuil had doorgerekend en de vergunning door de gemeente was verleend, is de bouwploeg aan de slag gegaan. Er is door vrijwilligers en medewerkers van Arendsen Staalbouw hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Verschillende avonden en zaterdagen zijn "opgeofferd" en met resultaat. Wat weetjes over de zuil: 15 meter hoog, 1500 kg, elke zijde is 2,3 meter .

Zaterdagmorgen tien uur, donkere wolken drijven over maar het is droog. Buiten bij molen “de Witten” te Etten staan genodigden, belangstellenden en leden van het Ettens Mannenkoor te wachten op wat gaat komen. Namens de expositiecommissie neem Fons Krabben het woord. De bedoeling is dat de expositie wordt geopend maar door wie? Allerlei namen komen op een ludieke manier voorbij, ere leden, voorzitters, jongste lid tot het aanbod van Maxima aan toe. De uiteindelijke keuze was – achteraf gezien – toch niet zo moeilijk. Achter grote mannen staan grote vrouwen. Een groot man voor het Ettens Mannenkoor was Harry Pierik, mede door zijn verdienste heeft het Ettens Mannenkoor naam en faam verworven. Hoe logisch is het dan om zijn vrouw – Marleen – de expositie te laten openen! Onder luid applaus en o Fortuna is het dan zover. Marleen opent de expositie en wat voor een expositie! Naast de molen is ook ‘t Stoom en een extra tent nodig om al het materiaal tentoon te stellen. Vele foto’s, kleding, geluids en filmopnames zijn samengebracht, een boeiende reis door de tijd welke een bezoekje meer dan waard is. De eerste foto's geven een inkijk op de voorbereiding van deze expositie.

Het Ettens mannenkoor heeft samen met Guidos Orchestra ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum een spectaculair optreden verzorgd in Gendringen. Op zaterdag 6 juli 2013 is het Kei-Fit Centrum speciaal voor deze unieke gelegenheid omgetoverd tot een mooie concertzaal. Het poporkest Guido’s Orchestra, bekend van o.a. Symphonica in Rosso met Marco Borsato, Lionel Richie, Diana Ross, Paul de Leeuw, Nick en Simon en Doe Maar, heeft samen met het Ettens Mannenkoor een overweldigende pop meets classic show verzorgd! Op zaterdag 6 juli 2013 bundelde het koor en het poporkest de krachten en hebben zij het publiek verrast met een prachtig concert in Keltische maar ook wereldse muziekstijl. Het publiek is meegenomen in uitersten van emoties, van kippenvel tot feest.

Jubileum Kerstconcert 14 december 2013. Het Ettens Mannenkoor samen met Iris Kroes. Locatie St. Martinus Kerk Etten. Foto's Paul Roelofs Fotografie

Zondagmiddag, 15 december 2013. Besloten kerstconcert voor de Club van Honderd, sponsoren en overig door koor genodigden. In de sfeervolle Ettense H. Martinus kerk heeft het Ettensmannenkoor samen met Iris Kroes een prachtig concert gegeven. Na afloop van het concert heeft de voorzitter van de Club van Honderd de leden toegesproken. Na 13 jaar voorzitterschap heeft Roel Samplonius het stokje overgedragen aan Niels Berendsen.