2014

Zondagmiddag, 2 maart in de Ontmoetingskerk te Eefden: Hoewel het carnaval is en veel leden niet kunnen is er toch gerepeteerd. Dit als voorbereiding op het Rhythm of Life concert welke 8 maart in de Buitensociëteit van de Hanzehal te Zutphen zal plaats vinden. In de ontmoetingskerk te Eefden hebben we de gezamelijke nummers gerepeteerd. Zinvol en mooi, als dit de voorbode is van het concert dan komt het wel goed. Bij ons begint dit concert te leven.

Zaterdag, 8 maart 2014. Buitensociëteit Zutphen, samen met muziekvereniging Concordia uit Eefde. Rhythm of life (uit de krant) Concordia Eefde en Ettens Mannenkoor volledig in balans tijdens afsluiting van het jubileumjaar. Leeftijdsgenoten vinden elkaar op podium van de Buitensociëteit in Zutphen. Concordia Eefde en Ettens Mannenkoor vierden beiden in 2013 het 100 jarig bestaan en ontvingen daarvoor de koninklijke erkenning. Samen beklommen zij afgelopen zaterdag 8 maart het podium van de Buitensociëteit in Zutphen. Het concert “The Rhythm of Life” was toegankelijk voor een breed publiek met bekende – en nieuwe melodieën. Bij het Ierse zeemansleid “Dulaman“ waarschuwde dirigent Nick Moritz het publiek dat niemand iets zou begrijpen van de Ierse liefde. En dat klopte. De solist van het Ettens Mannenkoor zong een bewonderenswaardige waterval van zingende woorden aan elkaar, waarin iedere vorm van liefde echter leek te ontbreken. Maar met een grote glimlach en een daverend applaus kreeg de solist alle waardering van het publiek. Het orkest bood het publiek een koninklijke versie van de compositie “Van Oranje”. Dit keer niet uitgevoerd voor de leden van het koninklijk huis, maar voor het trouwe publiek van Concordia Eefde. Een toegift kon na een staande ovatie natuurlijk niet ontbreken. Het werd “Kalinka”. Kalinka is de Russische benaming voor de plant die Nederland bekend staat als de Gelderse Roos. Het zal niet voor niets zijn dat deze twee bloeiende verenigingen uit Gelderland dit stuk kozen als afsluiting van het jubileumjaar.

Ettens Mannenkoor en fanfare Crescendo Ratum in groot Proms concert in Winterswijk. Op 10 mei treedt het Ettens Mannenkoor onder leiding van Nick Moritz samen met fanfare Crescendo Ratum onder leiding van Erik Kluin op in een groot Proms concert in De Storm in Winterswijk onder de naam “Musica in Blue”. Samen hebben zij een bijzonder afwisselende muzikale avond samengesteld waarbij in verschillende opstellingen wordt gespeeld en gezongen. Zowel het Lego-orkest als het groot orkest van Crescendo laten van zich horen. De avond wordt een feest van herkenning met melodieën als Conquest of Paradise, Amazing Grace, Rood van Marco Borsato en een medley van Andrew Lloyd Webber. Hoogtepunten zullen ongetwijfeld de nummers zijn die het koor samen met het orkest ten gehore zal brengen, waaronder de Battle Hymn of the Republic, The Exodus Song en Kalinka. Ook de sopraan Armanda ten Brink zal optreden met het koor en orkest, waarbij onder andere liederen als Vivere en Ameno gezongen zullen worden. Met het “Musica in Blue”-concert hopen het Ettens Mannekoor en fanfare Crescendo een groot publiek op een prachtige muzikale avond te kunnen trakteren. De Gelderlander: WINTERSWIJK - Het samenspelen met het gerenommeerde Ettens Mannenkoor heeft het fanfareorkest van Crescendo een enorme impuls gegeven, met een meer dan geslaagd 'Musica in Blue' tot gevolg. De muziekvereniging uit de Winterswijkse buurtschap Ratum debuteerde met een 'Proms Concert' en deed dat met verve. Alleen, of samen met het Ettens Mannenkoor, kreeg een volle schouwburg De Storm een volwassen concert voorgeschoteld. Met 'Rood' van Marco Borsato als afsluiter van de 'grande finale'.

Op zondag 19 oktober gaf het Ettens Mannenkoor om 14.30 uur een benefietconcert in de H. Mauritiuskerk in Silvolde. De opbrengst van dit benefietconcert was volledig bestemd voor de Stichting CARE Travel in Silvolde. Stichting CARE Travel organiseert kleine uitstapjes en activiteiten op bijzondere locaties voor mensen die wat extra zorg nodig hebben in wat voor vorm dan ook: mensen die gebruik maken van thuiszorg, mensen in een isolement, bewoners van aanleunwoningen, maar ook bewoners van zorginstellingen en mantelzorgers. De Stichting CARE Travel probeert persoonlijke aandacht te geven en zo goed mogelijk tegemoet te komen aan individuele wensen. Een activiteit of uitstapje is altijd kortdurend (een deel van een dag) en een groep bestaat uit maximaal acht personen. De gasten worden opgehaald met de CARE Travel bus en er wordt gereisd in de directe omgeving. Voorbeelden van uitstapjes in juli en augustus 2014 zijn bijvoorbeeld een High Tea, een wijnproeverij, boottocht op de Rijn, middagje Engbergen, kersenmatinee in de Betuwe, e.d. Er gaan vrijwilligers mee voor de extra zorg en aandacht. Aan de deelnemers wordt een kleine bijdrage gevraagd. Het Ettens Mannenkoor steunt het sympathieke werk van CARE Travel van harte en wil door middel van dit benefietconcert een bijdrage leveren aan het werk van deze stichting. Datum: zondag 19 oktober 2014 Tijd: 14.30 uur, kerk open 14.00 uur. Plaats: H. Mauritiuskerk, Pr. Bernardstraat 4, Silvolde