2012

Vijftiende Steenovenconcert Maandag, 9 juli 2012 ETTEN - De beroemde violist Guido Dieteren van Guido’s Orchestra is gestrikt voor het 100-jarig jubileumconcert van het Ettens Mannenkoor op volgend jaar 6 juli. Afgelopen maandag werden de handtekeningen gezet tijdens het inmiddels traditionele en bovendien drukbezochte ‘Steenovenconcert’ in de voormalige Steenovenfabriek in Etten. Samen treden zij op tijdens het 100-jarig jubileumconcert, volgend jaar in Gendringen op 6 juli 2013. Vanuit achterin de zaal komt Guido Dieteren himself al spelend te voorschijn. Een staande ovatie van het publiek. Guido is met zijn vrouw Wendy én pianist naar de Achterhoek getogen, maar normaliter bestaat Guido’s Orchestra uit een immens poporkest. Zowel nationaal als internationaal geroemd en bekend van onder meer Symphonica in Rosso met Marco Borsato, Lionel Richie, Doe Maar en vele anderen. Een werelddeal voor Etten met het binnenhalen van dit orkest, in de Tennishal in Gendringen volgend jaar. De enthousiasteling uit het zuiden van het land heeft er zin in. ,,We gaan er een geweldige ‘Pop meets classic show’ van maken,” aldus Dieteren. Kaartverkoop Kaarten voor het concert op zaterdagavond 6 juli 2013 zijn vanaf heden te koop via www.ettensmannenkoor.nl en kosten 37,50 euro in de voorverkoop (aan de kassa 42,50 euro).

Het Ettens Mannenkoor heeft zaterdag 15 september in de Doetichemse binnenstad en ‘t Brewinc diverse optredens gegeven. Dit in het kader van de promotie van haar activiteiten in het jubileum jaar 2013. Voor een sfeer impressie zie bijgaande foto’s.

“Een blik naar 100jaar” 28 oktober Amphion Doetinchem. Samen met Moiren heeft het Ettens Mannenkoor een bijzonder mooi concert gegeven. Hiermee blijkt maar weer dat we ook in het Amphion goed kunnen presteren, het Amphion concert van 2010 is volledig gerevancheerd. Reactie van Moiren: We hebben genoten van het concert in alle facetten. Er is overduidelijk in het geheel heel veel aandacht aan besteed en dat geeft een prachtig volwaardig plaatje en luisterplezier voor het publiek, lijkt ons. Fijn dat de reacties zo positief zijn; ik werd bij vertrek in de parkeergarage ook nog aangeklampt door lieve mensen die nog enorm aan het nagenieten zeiden te zijn (en spontaan opperden dat we er hopelijk bij het volgende concert ook bij zou zijn; …nou ja, wie weet..!)

Zondagmiddag, 9 december 2012. De Ulftse Nachtegalen samen met het Ettens Mannenkoor. Van dit concert zijn door FocuzTV opnames gemaakt.

Kerstconcert Lievelde 15 dec 2012 in de Christus Koning Kerk De Ulftse Nachtegalen samen met het Ettens Mannenkoor

Vrijdag, 21 december 2012. Het Ettens Mannenkoor samen met de Ulftse Nachtegalen.

Zaterdag morgen, 22 december 2012, negen uur ‘s-morgens is het dagelijks bestuur van het Ettens Mannenkoor op bezoek bij Walter Tenten. Walter is eigenaar van Keifit Gendringen. Het Ettens Mannenkoor heeft voor haar concert van 6 juli 2013 het oog laten vallen op de ruime tennishal. Het contract is getekend, dit wordt de locatie voor ons “100Years 100Voices” concert samen met Guido’s Orchestra.

Zaterdag, 22 december 2012. Normaliter worden de muziekstukken, welke op een concert worden uitgevoerd, door de mappenleggers, op volgorde in de map gelegd. Vrijdagavond is er opgetreden in Haldern. In 's-Heerenberg werd met een ander repertoire en andere volgorde gezongen. Gevolg hiervan was dat de leden nu zelf met de map aan de slag moesten. Dit zijn de eerste foto's.

Zondag 30 december 2012 hebben we opgetreden voor de BC Huntenkring. Dit optreden vond plaats in de markthal van Didam welke omgedoopt was tot een oliebollen paleis. Het was er gezellig druk. Rumoerig maar we hadden wel de aandacht.