Club van Honderd verrast Ettens Mannenkoor met cheque

Na een magisch concert in de Sint Martinuskerk in Etten, met als gastkoor de Ulftse Nachtegalen, bood de dit jaar 40 jaar jonge Club van Honderd ter gelegenheid van dit jubileum het Ettens Mannenkoor een mooie cheque aan.

Het Ettens Mannenkoor staat garant voor bijzondere gelegenheden. Het koor heeft weer mooie plannen voor de nabije toekomst. Eerst een jubileumconcert in Amphion op 16 maart ter gelegenheid van het 105 jarig bestaan. De titel van dit concert is “Games 2 the Movies”: magische muziek en stoere mannenzang met bijpassende filmbeelden; dit concert laat zien dat muziek in de film en in computergames een eigen belangrijke hoofdrol vervult.

Volgend jaar organiseert het koor een concertreis naar Praag, waarbij ook leden van Club van Honderd van harte zijn uitgenodigd. De mannen zingen daar onder andere in één van de mooiste en beroemdste concertzalen van Europa, de Smetanazaal in Praag. Maar het koor schuwt ook het verdriet niet en reist naar een indrukwekkende locatie om te zingen, concentratiekamp Theresienstadt. 

In 2020 laat het koor, ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, samen met veel andere verenigingen en vrijwilligers de oorlog, bezetting en bevrijding herbeleven met het unieke project “Van Bezetting tot Vrijheid”, met het idee “dit nooit meer” en de nadruk op het laatste, de vrijheid. De plannen om deze jaren zo waarheidsgetrouw mogelijk neer te zetten nemen grootse vormen aan: het Ettens Mannenkoor zet de schouders eronder en gaat ervoor.

De jubilerende Club van Honderd vroeg zich af: waar kunnen we het koor, maar ook het publiek, bij het ondersteunen van het bovenstaande blij mee maken? Dat is mooie muziek. Het koor blijft altijd zoeken naar prachtige muziek, zoals nu voor de reis naar Praag en voor het unieke project “Van Bezetting tot Vrijheid”. Voor beide is er nieuwe muziek nodig. Daarom bood de Club van Honderd het koor een cheque aan om nieuw repertoire aan te kunnen schaffen of te laten arrangeren.