Uitreiking nieuwe soft shell jassen en gereden toertocht

In 2019 is Titus Aaldering, de “kledingman” van het koor, samen met Frank Hageman van Gilsing Mode in Didam gaan nadenken over een alternatief voor het fleecevest dat tot nu toe bij (korte) serenades van het koor wordt gebruikt. In januari 2020 wordt het alternatief aan het bestuur gepresenteerd: een jas van soft shell. Het ziet er veel beter uit dan het fleece vest en is minder warm in de zomer. In februari besluit het bestuur dat de jas aangeschaft kan gaan worden. De Club van Honderd van het koor wil de aanschaf betalen. De bedoeling is de jassen uit te reiken tijdens de algemene vergadering van 23 maart 2020. De corona pandemie gooit ook hier roet in het eten en deze uitreiking gaat niet door. Op 10 oktober 2020 is er een officiële presentatie en overhandiging bij Gilsing in Didam aan Maurice Ebbers, voorzitter van de Club van Honderd en Niels Berendsen, voorzitter van het Ettens Mannenkoor. Op 21 oktober staat hierover een artikel met de volgende foto in Oude IJsselstreek Vizier.

De jassen hangen ondertussen dus al maanden bij Titus thuis, netjes op kledingrekken en op repetitiemapnummer van het koor geordend.
Omdat de coronapandemie maar voortduurt heeft het bestuur dit voorjaar het voorstel van Titus overgenomen om over te gaan tot een coronaproef uitreiking op 16 mei 2021.

Alle leden, de dirigenten en de floormanager worden met partners en andere gezinsleden tussen 10.00 en 14.00 in twaalf time slots bij huize Aaldering, Huifkarcentrum Bergh in Loerbeek, verwacht waar ze worden opgewacht door de organisatoren Titus Aaldering en Marc Leuverink.


Titus en Marc met de nieuwe soft shell jas, het oude fleece vest hebben ze uit gedaan.

Eerst is er koffie of thee op het terras en iets lekkers van bakkerij Ebbers. Daarna is er een mogelijkheid om een mooie fietstocht te maken van 38 km met diverse pauzemogelijkheden.
Ook kan gekozen worden voor een tweetal autoroutes van 60 en 80 km met ook diverse mogelijkheden om te pauzeren.

De voor de soft shell jas ingeruilde fleecevesten worden geschonken aan de Moeder Teresa Stichting in Ulft, die hulp biedt aan de allerarmsten in Oost Europa, met name in Roemenië.
Op deze dag zijn er 90 soft shell jassen opgehaald en dus ook 90 fleecevesten ingenomen.

Titus en Marc met partners Lucy (achter de bar) en Natasha (bij het uitdelen en innemen van de jassen en vesten) heel erg bedankt voor de goede organisatie! Ook de routes vielen erg in de smaak bij de leden. Het was mooi om elkaar weer eens in levende lijve te zien en te spreken. Dit smaakt naar meer, maar om weer wekelijks bij elkaar te komen om te kunnen repeteren en daarna concerten te geven moeten we nog even geduld hebben.

Club van Honderd bedankt voor deze mooie moderne jas!  Het is een aanwinst voor het koor en als we weer mogen zingen gaat hij zeker goed van pas komen.