Start Najaarstour in ‘s Heerenberg

We starten onze najaarstour op 14 oktober in de Pancratiuskerk in ’s Heerenberg.
Kerk open om 19.30 uur

Wie geen kennis heeft van het verleden, heeft geen toekomst

Het Ettens Mannenkoor zingt 14 oktober in kasteelstad ‘s-Heerenberg
Het Ettens mannenkoor is een koor met een rijke traditie en mooie toekomst, want slechts door te innoveren en je zelf steeds opnieuw uit te vinden blijf je toekomstbestendig.
De concertcommissie van het EMK is dan ook altijd op zoek naar mooie locaties en mooie samenwerkingen, maar we vergeten ook zeker niet het verleden waar we succesvol mee zijn geweest.

Kasteel Bergh en St. Pancratiuskerk. Bron: kasteelstadverlicht.nl

Al meerdere keren heeft het Ettens Mannenkoor mooie concerten gegeven in de kasteelstad van de Achterhoek. In de vlak bij het kasteel gelegen neogotische kerk St. Pancratius komen de klanken van het koor prachtig tot zijn recht.
Er komt een grote club zangers van het koor uit deze hoek en vanuit hen kwam de vraag of het koor niet nog eens een keer in ’s-Heerenberg zou kunnen optreden. Natuurlijk kan dat! Op zaterdagavond 14 oktober komt het Ettens Mannenkoor weer naar ’s-Heerenberg.
Het zijn nu geen ridders die door de straten van ’s-Heerenberg galopperen en de hofdame die het hoogste lied zingt, maar dit keer vullen de klanken van “de kearls en dame uit Etten” de kerk.
Het Ettens Mannenkoor heeft een zeer divers repertoire en probeert ook steeds elk concert tot een feestje te maken voor publiek en deelnemers. Een van de succesfactoren van een concert van het Ettens Mannenkoor is het met zorg samengestelde programma. Dirigent Nick Moritz zal u op geheel eigen wijze door het programma leiden.

Speciaal voor dit concert kijken we met een knipoog naar de rijke historie van ’s-Heerenberg als kasteelstad. Denk hierbij aan onderwerpen zoals, hofmakerij, ridders & hofdames, feest & muziek, vriendschap, maar ook de liefde voor muziek die Johan Baptist van Hohenzollern-Bergh graaf van Bergh, in 1747 vanuit zijn opleiding aan de academie in het muzikale Salzburg meenam naar ’s-Heerenberg en de gezelligheid onder het genot van een drankje. Maar ook broederschap en trouwheid zijn waarden die voortleven in de muziek. Zo worden de concerten van het Ettens Mannenkoor een compleet geheel en komt u ontspannen in de sfeer van de nummers. Wie weet zit er wel een nummer van vroeger bij en komen mooie herinneringen naar boven.

De concerten van het Ettens Mannenkoor worden door liefhebbers al jaren goed bezocht. Het is ook een mooi moment voor potentiële zangers om een laagdrempelig concert te bezoeken en na het concert na te praten met de zangers, solisten, pianist en dirigent. Laat je vooral overtuigen om ook op de maandagavond te komen zingen.

Ook al heeft u geen verleden als koorzanger bij het Ettens mannenkoor, wellicht ligt uw toekomst daar wel.

De kaarten kosten €15,- per stuk. Dit is inclusief 1 consumptie na het concert bij Café de Gracht.

Voorverkoopadressen:
Eetcafé de Gracht,
Grand café de Snor,
Seppies Gifts& More,
Kachelhöltje’s Party Pret,
Nijland Tweewielers
Bakkerij Ebbers (Terborg)

en via de site van het EMK

Het concert begint om 20.00 uur.